Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Kitüntették a legtöbbet kalákázó csapatot

A tavalyi évhez hasonlóan, a Tulipán Kaláka Egyesület idén is év végén díjazta azt a közösséget, szervezetet, amely a legtöbb kalákát szervezte meg 2015-ben.

Nem volt nehéz eldönteni, hogy kié legyen az ez évi elismerés, hiszen a Vidéki Ifjúsági Szövetséghez (VIDIFISZ) tartozó Árpádi Ifjúsági Szervezet (ÁRPISZ) idén nem kevesebb, mint tizennégy önkéntes akciót szervezett. A fiatalok a kalákák keretében több alkalommal is kitakarították a temető, felújították a buszmegállókat, a játszóteret, szerveztek takarítást a kultúrháznál, kalákában irodahelységet alakítottak ki a szervezetnek, valamint több akció keretében mintegy 70 köbméter tűzifát vágtak fel a helyi óvoda, iskola és orvosi rendelő számára.

Kituntettek a legtobbet (1)

Az RMDSZ Bihar megyei székházában Borsi Imre Lóránt ügyvezető alelnök, a Tulipán Kaláka Egyesület elnöke köszöntötte az árpádi küldöttséget, majd gratulált a lelkes fiataloknak, akik bebizonyították, hogy a jövő generációja is nyitott az önkéntességre, s a közjó érdekében áldozni is tud ezért idejéből, energiájából. „Az árpádi fiatalok idei teljesítménye és hozzáállása példaértékű kell legyen mindenki számára, hiszen ők megmutatták, hogy akarattal és jó szándékkal nagy dolgokra képes egy közösség” – fogalmazott az ügyvezető alelnök, majd Fechete Tibornak, az ÁRPISZ elnökének átadta a legtöbb kalákáért járó oklevelet. Az eseményen részt vett Boda Gergő VIDIFISZ-elnök is, aki szintén gratulált a fiókszervezetnek egész éves tevékenységéért – írták lapunknak a szervezők.

Kituntettek a legtobbet (2)