Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Kitűnő orvosokat díjaztak

Az elmúlt évek hagyományaihoz híven az Egészségért Alapítvány, a Bihar Megyei Orvoskollégium és a Bihar Megyei Közegészségügyi Igazgatóság az egészség világnapja alkalmából, kitűnő orvosokat, egészségügyi dolgozókat tüntettek ki pénteken. Idén se volt ez másként, az ünnepélyes találkozóra délben került sor a városháza dísztermében, ahol házigazdaként dr. Földes Béla, az Egészségért Alapítvány elnöke köszöntötte a közel száz orvost és a megyei, illetve városi tanács képviselőit, akik részt vettek a találkozón.
Ebben az évben négy kitűnő orvos részesült a díjban, valamennyien több évtizedes múlttal rendelkeznek. Az idei díjazottak: dr. Segal Norbert szemész főorvos, dr. Szilágyi Lajos baleseti sebész, dr. Gabriela Michulschi gyerekgyógyász és a volt egészségügyi miniszter, dr. Ritli László. Valamennyi díjazott orvosi pályafutását és elért eredményeit egy-egy laudációban ismertették, s ezekből nem mindennapi életutak, az orvosi küldetés iránt nemes elkötelezettség derült ki.
A díjazottak is szót kaptak, s kivétel nélkül úgy vélték, nagy megtiszteltetésnek veszik ezeket a díjakat. Segal és Szilágyi doktor felszólalásában beszélt a Bihar megyei egészségügy alakulásáról az elmúlt évtizedek alatt, arról a periódusról, amit praxisuk alatt tapasztaltak. Segal doktor, a nemzetközileg elismert szemész igen találóan, s mondhatni stílusosan úgy jellemezte az orvosi hitvallást, hogy ez az a szakma, küldetés, ahol az orvosnak hinnie kell, hogy tudása révén „a fény legyőzi a sötétet”, és ez a fény valamennyi meggyógyított páciens személyével csak nő. A díjkiosztót követően Ritli László minisztériumi tapasztalatairól és a romániai egészségügyben kivitelezendő tervekről, elképzelésekről beszélt.
Sz. M.

Az egyik díjazott, Segal Norbert ötven esztendeig kezelte a különféle szembetegségeket Nagyváradon

Az egyik díjazott, Segal Norbert ötven esztendeig kezelte a különféle szembetegségeket Nagyváradon