Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Kiss „Öcsi” visszatért a váradi Luceafărulhoz

Változások álltak be a másodosztályban szereplő Nagyváradi Luceafărul focicsapatának keretében. Hét új játékos érkezett, a szakmai stábba pedig visszatért a leginkább csak „Öcsiként” ismert Kiss Sándor, aki korábban már dolgozott az együttesnél.

Kiss Sándor tagja volt a megyei első osztályt megnyerő csapat szakmai stábjának

Kiss Sándor tagja volt a megyei első osztályt megnyerő csapat szakmai stábjának

Kiss a jelenlegi edzővel, Cristian Lupuţ-cal, valamint a kapusok felkészülését irányító Ioan Pap Deac-kal dolgozik majd közösen. Az újoncok sorát gyarapítja az élvonalból visszatérő Claudiu Codoban, valamint egy tapasztalt csatár, a Suceaváról érkező Marius Matei. A 32 éves támadó kilenc gólt szerzett a moldvai csapatban az őszi idény folyamán, s betalált a Steaua elleni Román Kupa meccsen is. Fiatal tehetségekben sincs hiány, hiszen Răzvan Began kapus (Kolozsvári CFR), Darius Ursu hátvéd (Marosvásárhelyi ASA), Alin Predescu középpályás (Medgyesi Gaz Metan) és Horea Bîgiu csatár rendszeres meghívást kap a román junior válogatottba. Utóbbi Szatmárnémeti Olimpiától érkezik Váradra, ám korábban a Nagyszalontai Liberty CF tagja volt.

Salif Nogo (balról) távozik a Luceafărultól

Salif Nogo (balról) távozik a Luceafărultól

Sergiu Bactăr középhátvéd a harmadosztályban szereplő Kudzsiri Metalurigstultól tér vissza, ahol kölcsönben szerepelt az őszi idényben. Két távozó is van, Salif Nogo és Cristian Cigan is elhagyja a Luceafărult, előbbi az osztrák harmadosztályban folytatja majd pályafutását.

A váradi csapat keddtől a Félixfűrdőn edzőtáborozik egészen január 27-éig, ezt követően pedig több felkészülési meccset játszik. Az első találkozón, február elsején az Arad megyei első osztályban szereplő, bihariakkal teletűzdelt Kisjenői Crişul lesz az ellenfél, majd a Temesvári Ripensia (február 4.), a Temesvári ASU Poli (február 8.), a Borossebesi Naţional (február 11.), a Kolozsvári Sănătatea (február 15.) és a Biharszentandrási Crişul (február 18.) lesznek. Mint látható a váradiak alsóbb osztályban szereplő ellenfelekkel játszanak majd kivételt a Poli képez, amely szintén a másodosztályban szerepel.