Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Kispipi és Kisréce

A nagyváradi Lilliput Társulat a 2017/2018-as évadának első bemutató előadása a 3 éven felülieknek szóló Kispipi és Kisréce. A produkciót Vlagyimir Szutyejev azonos című meséjét felhasználva írta és rendezte Szabó Attila. Az előadás időpontja október 5., csütörtök 10 óra, helyszínéül a Szigligeti Stúdió terme szolgál.

kispipi es kisrece

Valamikor réges-régen, egy messzi-messzi galaxisban Vlagyimir Szutyejev írt egy Kispipi és Kisréce című mesét. Ám nem is olyan régen Szabó Attila is írt egy azonos című, de más jellegű történetet. Mert, bár maga Kispipi és Kisréce itt is megjelenik, ebben a szövegben alapvetően Bátyó (aki Lóri) és Húgi (aki Zsófi) a főszereplő, no meg kettejük viszonya, azaz maga a testvérjátszma. Szóval? Hirtelen belecsöppentünk a kiscsillagok háborújába? Á, azért ennyire nem durva a helyzet. Bár, egy sötét nagyúr minden nagybátyó életében ott leselkedik, ott ólálkodik húgának jelenlétében. Kérdés, hogy mit kezd vele, hogyan győzi le? És legfőképpen: kit? Minderre választ kapunk Nagyinál, falun. Mert bizony egy hét vidéken töltött idő nemcsak Nagyi legfinomabb palacsintái, a kert, a háziállatok, és a felhőtlen szórakozás ígérete…