Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Kisdiákok védik a környezetet

A Szacsvay Imre Általános Iskola előkészítő B osztályos kisdiákjai örömmel és óriási lelkesedéssel vettek részt a tanintézményük által meghirdetett, Védjük a természetet elnevezésű, környezet-tudatosságra nevelő programban. A program révén a gyermekeket a szelektív hulladékgyűjtés fontosságára neveljük, különös tekintettel a kadmium-, higany- és nikkeltartalmú elemek kapcsán.

kisdiakok

A kisdiákokban tudatosult, hogy mindennapi életünkben számos olyan terméket használunk, amelyek veszélyes anyagokat tartalmaznak, és számos kisebb-nagyobb elemmel működő elektronikus eszköz vesz körül bennünket, viszont hosszú távú környezeti károkat okoz, ha a lemerült elemeket gondatlanul a szemeteskukába dobjuk. Megtudták, hogy a lemerült, megsemmisítendő elemeket szelektíven kell gyűjteni, és környezetvédelmi szempontból jobbak az újratölthető elemek. Házi feladatként a gyermekek összegyűjtötték az otthonaikban lévő lemerült elemeket, melyeket január 12-én az iskola főépületének aulájában felállított, szelektív gyűjtőtartályokba dobáltak.

Antal-Fórizs Enikő, tanítónő