Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Kisállatokat állítottak ki a hétvégén

A hétvége folyamán a nagyváradi Era Shopping Park előterében Körös Kupa 2015 címmel idén második alkalommal tartották meg azt a vásárral egybekötött kisállat kiállítást, amely galambokat, nyulakat és különféle szárnyasokat díjazott és mutatott be a szakma és az érdeklődők számára egyaránt.

kisallatok (tartalek) kiasallatok 4

Természetesen a legtöbben családostól érkeztek az eseményre, és különösen a gyerekek nagy érdeklődéssel figyelték az álmos nyuszikat, igyekezvén kicsit meghúzogatni a farkincájukat; valamint megnézték a tollászkodó galambokat, fácánokat és házi szárnyasokat (libák, kacsák, tyúkok, kakasok), sőt pávát is láthattak. A kiállított állatfajok (főleg romániai, de néhány külföldi fajta is látható volt) ötven romániai tenyésztő büszkeségei voltak, és valóban gyönyörű, termetes példányok, mint például a szalontai óriásgalambok vagy az erdélyi óriásnyulak. Utóbbiak kétségtelenül a legkedvesebb „kisállatokként” szerepeltek, a legnagyobb érdeklődést keltve a látogatók között, korosztálytól függetlenül.

Szamos Mariann