Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Kis mikulások árasztották el a városközpontot

A Iuliu Maniu görög-katolikus teológiai líceum több mint 400 kisdiákja öltött piros-fehér mikulás öltözéket és énekelt hagyományos román kolindákat Nagyvárad központjában, szerdán délelőtt. Az iskolában 1998 óta tették hagyománnyá, hogy a legkisebbek karácsonyi dalok révén előhírnökei legyenek a közelgő ünnepeknek. A hagyományt folytatva tegnap 10 órakor a görög-katolikus püspöki palotában kezdték meg a kolindálást, ahol Virgil Bercea püspök fogadta a gyermekeket, akiket szaloncukrokkal ajándékozott meg a szép ének fejében.

kis mikulasok 2

A minimikulások ezt követően énekelve vonultak körbe a Szent László téren érintve a Fekete Sas palotát és a városházát is. Utóbbi helyszínen az önkormányzat képviseletében Florin Birta alpolgármester, Anca Grama sajtószóvivő és a polgármesteri hivatal számos alkalmazottja fogadta a gyermekek látogatását. A gyermekek énekeltek még a Digi24 székházában, az Igazságügyi Palotában, valamint a színházban is, többek közt olyan hagyományos román dalokat, mint az Astăzi s-a născut Cristos, az Am pornit cu colindatul, a Sus pe cerul înstelat vagy a Iată, au sosit în prag colindători.

Sz. G. T.