Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Kiosztották a rajzpályázat díjait

A nagyváradi vár L épületében ért véget tegnap A Honvédség és Társadalom Baráti Kör (HTBK) Székesfehérvári Szervezete által immár negyedik alkalommal megszervezett Kárpát-medencei gyermekrajz-pályázat. A Tanoda Egyesület jóvoltából a nagyváradi iskolák is nagy mértékben kapcsolódtak be a hadtörténeti versenybe.

kiosztottak a karpat medencei 2

A díjazottak átveszik okleveleiket és elismerés ajándékait
Fotó: Csikos Rolland

A két hétig megtekinthető kiállítás Nagyvárad után Székesfehérváron és a pályázatban résztvevő más településeken is látható lesz majd. Az idei pályázatra összesen 1349 alkotás érkezett be egyéni és csoportos kategóriában, 1553 diák munkájaként. A beadott pályamunkák közel fele Erdélyből és a Partiumból érkezett, de Horvátországból és Szlovákiából is kapott egyet-kettőt elbírálásra a zsűri. A díjkiosztó várva várt momentuma előtt a rajzpályázat szervezői, Oláh László, a HTBK titkára, és Kecse Gabriella, a Tanoda Egyesület elnöke, valamint Huszár István, Nagyvárad alpolgármestere, Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere és Kéri Hajnal, Bihar megyei főtanfelügyelő-helyettes szólaltak fel. Beszédeikben megköszönték a diákok, a tanárok és a szülők részvételét, és kifejezték örömüket a felett, hogy a pályamunkák közül kiválogatott 500 darab számára a nagyváradi vár felújított épülete biztosít kiállítási teret.

A díjkiosztás során bronz-, ezüst- és aranyceruza-díjakat, okleveleket és könyvcsomagokat vehettek át a nyertesek, azon emléklapok mellett, amelyeket minden egyes résztvevő diákhoz eljuttatnak, és emellett számos különdíjat és szervezői elismerő emléklapot is kiosztottak. A nagyváradi iskolák minden díjazási kategóriában nagyon jól szerepeltek, a Művészeti Líceum, az Ady Endre Líceum, a Mihai Eminescu Gimnázium és a Szacsvay Imre Általános Iskola diákjai vitték el a legtöbb díjat.

Szamos Mariann