Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Kiosztották a Beöthy Ödön-díjakat

Az idei parlamenti választások körüli munkák miatt január közepére halasztották az RMDSZ által alapított Beöthy Ödön-díj átadását, melyet 2014 óta, az év végén osztanak ki.

Cseke Attila, Pásztor Sándor és Nyíri Sándor 2

Cseke Attila, Pásztor Sándor és Nyíri Sándor 2

A hagyománytól eltérően január közepén osztották ki a 2016-os év Beöthy Ödön-díjait. A tavaly december 2-án 220 éve született Beöthy Ödön (1796–1854) politikusról és országgyűlési követről, Victor Hugo Jersey-szigeteki házának gyakori vendégéről elnevezett díjat két kategóriában osztják ki évente: egyrészt az önkormányzatok település- és közösségépítő tevékenységének, másrészt a polgármesterek innovatív kezdeményezéseinek elismeréséért.

Kelemen Zoltán

Kelemen Zoltán

A 2016-os év Beöthy Ödön-díjait január 12-én, csütörtökön adták át Nagyváradon a Bihar Megyei Tanács épületének nagytermében: az első kategóriában Biharfélegyháza községe és Kelemen Zoltán polgármester, a második kategóriában Kiskereki és polgármestere, Nyíri Sándor kapta meg a kitüntetést közvetlen brüsszeli források megpályázásáért és elnyeréséért (a testvértelepülési kapcsolatok erősítésének előmozdításáért), amely jó példával szolgálhat más közösségek számára is.

Az elmúlt két évben Beöthy Ödön-díjban részesült Nagyszalonta és Balázsi József érsemjéni polgármester A legszebb porta programjáért (2014), valamint Bors és Nyakó József, Érmihályfalva polgármestere a Részek viadala programjáért (2015).

Szamos Mariann