Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Kikapott a VSK a Steauától

Gólokban szegény meccset játszott egymással a címvédő Bukaresti Steaua és a Nagyváradi VSK-Digi férfi pólócsapata a román Szuperliga őszi idénye zárófordulójának első mérkőzésén.

A váradi védelem elfogadhatóan teljesített, a gondok a támadásokkal voltak

A váradi védelem elfogadhatóan teljesített, a gondok a támadásokkal voltak

 

A házigazda fővárosiak az első negyedben villámrajtot vettek és háromgólos előnyre tettek szert, s bár a folytatásban a váradiak feljavultak, végül nem sikerült pontot szerezniük. A váradiak kapujába két volt VSK játékos, Chioveanu és Ghiban is betalált. A játékvezetők a nemzetközi szinten elismert váradi Adrian Alexandrescu és a marosvásárhelyi Tóth Ferenc voltak. „Sajnos a gólszerzéssel adósak maradtunk. Semmi sem jött össze a kapu előtt, még büntetőből sem tudtunk gólt szerezni, így naggyá tettük az ellenfél hálóőrét, Drăgusint” – mondta a szerda esti meccs után Dorin Rosca, a váradi csapat intézője. A tegnapi találkozó lapzártánk után ért véget.

 

Statisztika

Bukaresti Steaua–Nagyváradi VSK-Digi 5–3 (3–0, 1–1, 1–1, 0–1). A Steaua összeállítása: Drăguşin, T. Popescu –kapusok; Filipovics, Chioveanu 1 gól, Vatrai, Antipa, M. Gheorghe, Delgado 1, Murisic 1, P. Popescu, Robu, Ghiban 1, Goanţă, C. Cristian 1, Rădoi. Edző: Andrei Iosep, segítője: Răzvan Cristescu. A VSK-Digi öszzeállítása: Pjetlovics, Gavriş – kapusok; Váncsik, Dobre, Czenk, Szabó István, Szabó Roland 1, Marc Rocca 1, Kováts Viktor, Gergelyfi Róbert, Ramiro Georgescu, Jesse Koopman 1, Bogdan Remeş, Nichita Ilisie. Edző: Dorin Costrăş, segítője: Ciprian Câmpianu.

 

Jótékony célú meccs

A tavalyihoz hansonlóan idén is sor kerül a Nagyváradi Progress SK gyermek-, valamint a VSK-Digi felnőtt vízilabdacsapata közti gálameccsre, amelynek jótékony célja van. Az eseményre jövő hétfőn 18 órától kerül sor a Ioan Alexandrescu Olimpiai Uszodában, a már említett két sportklub mellett a Nagyváradi Lions 22 Klub és a Vladimir Angelman Egyesület szervezésében. A cél egy rendkívül ritka betegségben szenvedő kisfiú gyógykezelésének támogatása. A mérkőzés bemondója a közismert váradi színész, Bálint Richárd lesz. A sportkedvelők a helyszínen lehelyezett urnákban adakozhatnak Vladimir gyógyulásának elősegítésére.