Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Kihúztak egy embert a Körösből

Egy férfi élettelen teste akadt fenn vasárnap délután három óra környékén a felújítás alatt álló nagyváradi Szent László híd egyik tartóoszlopán. A járókelők azonnal riasztották a 112-es egységes segélyhívó számon a Crişana Katasztrófavédelmi Felügyelőséget. Több egységet is a helyszínre vezényeltek, többek közt egy gumicsónakkal felszerelt osztagot és egy rohammentő-autót is.

Fotó: Ursu Mónika

Fotó: Ursu Mónika

A helyzetfelméréshez a mentőosztagnak szüksége volt az építkezési területet felügyelő őrző-védő cég embereinek megértésére is, mivel a központi híd, amelyre a test felakadt, továbbra is le van zárva a felújítás miatt. A helyszínre érkezett tűzoltók egy negyed órán belül ki is emelték a testet, melyet melegítőzsákba tettek, a rohammentősök pedig azonnal megkezdték az újraélesztést, mivel gyenge életjeleket véltek felfedezni. Az eset érdekessége, hogy a férfi ruhátlanul, csupán alsónadrágban lebegett a Sebes-Körösben, és feltételezhetően önszántából ugrott a vízbe.

A férfit a megyei kórház sürgősségi osztályára szállították és útközben is mindvégig folytatták az újraélesztést. Az áldozat személyazonossága és jelenlegi állapota egyelőre ismeretlen.

Sz. G. T.