Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Kigyúlt az első adventi láng

A nagyváradi római katolikus székesegyház előtt felállított hatalmas adventi koszorún mintegy 150 hivő imája mellett gyújtották meg ünnepélyesen az első gyertyát szombaton este 19 órakor. „Reméljük, hogy az adventi gyertyák meggyújtása által tudunk is valamit igazítani, finomítani a mi életünkön. Figyeljünk Istenre, és akkor egymásra is jobban tudunk odafigyelni” – mondta a gyertyákat megáldó Böcskei László megyéspüspök.

kigyult

„Adventi koszorúnkon kigyúlt az első gyertya. És ahogy ez a gyertyaláng fölfelé mutat, úgy lelkünk is. Ebben az időszakban különösképpen arra kell törekednünk, ahogy a zsoltár is mondja, hogy az Úrhoz emeljük lelkünket. Itt az ideje, hogy felébredjünk az álomból, itt az ideje, hogy elfelejtsük egymás gyengéit, itt az ideje, hogy kezdjük el igazán szeretni egymást, mert csak akkor lesz igazi karácsonyunk, ha a megtestesült szeretet gyermekei leszünk” – mondotta fohászában Fodor József általános helynök.

A szertartást követően a nagyváradi Caritas Catolica munkatársai meleg teát osztottak a résztvevőknek, akik így testben és lélekben is felmelegedhettek az amúgy hűvös estén.

Szombati-Gille Tamás