Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Kiállították a nyertes látványterveket

A Sebes-Körös váradi városházával szemközti partszakaszának elrendezésére és ugyanott a megyeszékhely történelmi központjába illeszkedő vendéglő építési tervének elkészítésére írt ki pályázatot Nagyvárad Polgármesteri Hivatala. A beérkezett pályázatokat tegnap délben egy tárlat keretében mutatták be, és a szervezők az első három legjobbnak ítélt terv készítőit díjazták.

kiallitottak 1

A nagyváradi Fő utcai Vizuális Művészetek Galériájában 14 órától kezdődő eseményre sokan érkeztek, hogy megtekinthessék a beérkezett 23 tervrajzot, illetve a bejárat közelében elhelyezett három nyertes projektet. Az eseményen jelen volt az első és a harmadik díjazott, azaz Daniel Bocuţ (Nagyvárad) és Vlad Sebastian Rusu (Kolozsvár). Ők 7, illetve 4 ezer lejes pénzjutalmat is kaptak a díszoklevél mellé. A második díjat nyert Marco Gigliotti (Róma, Olaszország) nem tudott eljönni, számára eljuttatják az 5 ezer lejes nyereményt. Mint Mircea Mălan alpolgármester hangsúlyozta, az öttagú zsűri – jómaga, Şerban Ţigănaş, a Romániai Építészkamara (OAR) elnöke, Adriana Lipoveanu főépítész, Pecsenye Béla, a Hajdú-Bihar Megyei Építészkamara elnöke és Ştefan Pascucz, az OAR észak-nyugati fiókjának vezetője – elképzelése az első díjazott projektjében talált közös nevezőre. Az alpolgármester kifejtette, hogy igyekeztek olyan építészeti terv mellett dönteni, amely urbanisztikailag illik a városképbe, és a gyalogos- és bicikliforgalmat sem zavarja.

A nyertes tervet jövőre valósítják meg, a kiállított tervrajzok pedig november 15-éig tekinthetők meg. Ezek között két olaszországi szakember városrendezési terve is szerepel.

S. T. K.