Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Kiállították a képzőművészetisek diplomamunkáit

Rendhagyó tárlatot nyitottak hétfőn a Nagyváradi Egyetem könyvtárában a képzőművészeti kar dizájn szakos hallgatóinak diplomamunkáiból. A végzősök tárlata a nyár végéig megtekinthető.

Bár a diplomamunkákat elbíráló vizsgabizottság meglehetősen szigorú volt – csak egyetlen diák kapott színtízes médiát –, a tanárok elégedettek voltak a hallgatók fokozatos fejlődésével, és elismerték a saját forrásokból készült alkotások létrehozására áldozott időt és pénzt. Mivel az adott projektek elkészítése meglehetősen nagy ráfordítást igényelt a hallgatók részéről, a vezető tanárok azt tanácsolták nekik, hogy mindenképp olyasmivel foglalkozzanak, amiben örömüket lelik.

kiallitottak

Ennek megfelelően, a legkitűnőbb eredményt elérő hallgató, Iulian Costea például egy újszerű snowboard-kötést alkotott meg, amellyel egyszerűbben és hatékonyabban rögzíthető a bakancs a hódeszkához, mint a hagyományos kötésekkel.  Kollégái diplomamunkái között többek közt szerepeltek bútorok, különböző cégek vagy városok részére készített arculattervek, tankönyv-illusztrációk, turisztikai központok tervei, de még gépkocsi-karosszériák is.

Sz. G. T.