Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Kiállítás ‘56-ról

Pénteken, október 21-én 12 órakor kiállítás megnyitójára várják az érdeklődőket a Kálvin János (Jean Calvin) u. 1. szám alá. A kiállításon az 1956-os forradalmat, valamint a forradalom hatására Nagyváradon alakult Szabadságra Vágyó Ifjak Szervezetét mutatják be.

A kiállítást megnyitja Galambos István történész, a Nemzeti Emlékezet Bizottsága Hivatalának tudományos kutatója, valamint az egykori Szabadságra Vágyó Ifjak Szervezetének néhány tagja. A megnyitón közreműködik Kiss Törék Ildikó színművész és Thurzó Sándor József brácsaművész.

1956_Varad

A kiállítás az 1956-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulójára létrehozott Emlékbizottság jóvoltából valósulhatott meg.

A megnyitóval kezdetét veszi a forradalomra és szabadságharcra emlékező, 56 órás, éjjel-nappal tartó rendezvénysorozat, amely során filmvetítések, felolvasások, zenehallgatás, előadások kerülnek sorra az említett helyszínen. A szervező Magyar Polgári Egyesület szeretettel vár minden érdeklődőt.