Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Kialakult a kosárlabdacsapat felkészülési programja

Két nap múlva, szerdán kezdi meg a felkészülést az új idényre a Nagyváradi VSK-ESK férfi kosárlabdacsapata.

Cristian Achim együttese jócskán átalakított kerettel vág neki az új idénynek. Múlt héten újabb légiós érkezését jelentette be a váradi klub. Uros Lucsics egy évre kötelezte el magát a váradi klubnál. A 32 éves 206 cm magas játékos a macedón bajnok Szkopjétól érkezik a VSK-hoz. Az elmúlt két idényben a macedón bajnokság mellett az Adria Ligában is szerepelt a kosárlabdázó, utóbbiban 9,8-as pontátlagot és 4,7-es labdaszerzést produkált 25 találkozón. A szerb játékos a Belgrádi Radnicki csapatában kezdte profi pályafutását 2001-ben, majd a Kraljevo, a Kragujevac, a Nis, a Leskovac és a Belgrádi Mega Vizura tagja volt. Nemzetközi porondon is van tapasztalata, hiszen az Adria Liga mellett az Eurocup és az Eurochalleng Kupában is pályára lépett. Romániában nem először bizonyíthat, ugyanis két éve a Bukarest Steaua csapatában játszott 13 meccset (csapattársa volt Mandachenak és Popescunak). Lucsics öccse, Vladimir a Valcenia Basket csapatkapitánya, amellyel 2014-ben Eurocupot nyert.

Uros Lucsics (a labdáva) Váradon játszik a következő idényben

Uros Lucsics (a labdáva) Váradon játszik a következő idényben

 

Alapozás és edzőmeccsek

Augusztus 9–19. között Debrecenben edzőtáborozik a gárda, majd Váradon folytatja az alapozást. A VSK kilenc felkészülési meccset játszik, ebből ötre az Antonio Alexe Sportcsarnokban kerül sor. A bajnoki ezüstérmes Marosvásárhelyi KC-val kétszer is (augusztus 22 és 23) megmérkőzik a VSK, majd az Energia Kupán vesz részt (augusztus 29–30.), ahol a Târgu-Jiui Energia, a Marosvásárhelyi KC és a Kolozsvári UBT csapatával találkozik. A magyar bajnok Szolnoki Olaj gárdájával két meccset (szeptember 4. és 5.) játszanak a váradiak, szintén hazai parketten, ez alaklomból tartják meg a csapat hivatalos bemutatását. Az Antonio Alexe Emléktorna idén szeptember 11. és 13. között lesz, a VSK ellenfelei a macedón bajnok MZT Skopje Aerodrom, a szlovák kupagyőztes Pozsonyi Inter és a négyszeres magyar bajnok Szekesfehérvári Albacomp lesz.

 

A keret tagjai

Cristian Achim edzőnek és segítőjének, Milan Mitrovicsnak, jelenleg a következő keret áll a rendelkezésére: Andrei Mandache, Sean Barnett, Uros Lucsics, Bogdan Nicolescu (mindannyian új szerzemények), Radovan Markovics, Rares Paşca, Daniel Popescu, Bogdan Ţibârnă, Salih Nuhanovic, William Franklin (visszatérő).

Az új idény első hivatalos meccsét szeptember 22-én játssza a VSK, amely a Medgyesi Gaz Metannal találkozik a Román Kupában. A visszavágóra 26-án kerül sor Váradon, majd október 3-án a bajnokság első fordulójában, a Steaua EximBank vendégeként lép pályára Cristian Achim együttese.