Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Ki mit tud? győztesek nélkül

November 25-én, pénteken a Nagyváradi Állami Színház nagyterme adott otthont a IX. Bihar megyei Ki mit tud? döntőjének, amely a Communitas Alapítvány támogatásával, a Pro Rogériusz Kulturális Közösségi Egyesület és a Szigligeti Tanoda közös szervezésében zajlott. A tehetségkutató vetélkedő keretében egyéni előadók és csoportos fellépők közel ötven produkciót mutattak be, melyeket mintegy 140 produkció közül választott ki a középdöntőben a zsűri. Az eseményen – mondhatni – mindenki nyert, de senki nem győzött, a maratoni hosszúságúra nyúlt döntő végén ugyanis a szervezők nem hirdettek győzteseket, csupán részvételi díjakat, közönségdíjakat, illetve különdíjakat osztottak ki.

ki mit tud 2

Az est házigazdájaként Botházy-Daróczy Réka köszöntötte a résztvevőket és a szurkolni érkezett családtagokat, barátokat. Ezt követően Cseke Attila képviselő, a tehetségkutató támogatója mondott köszöntőbeszédet. „Amikor 2002-ben a Bihar megyei RMDSZ elindította a Ki mit tud?-sorozatot, akkor nem titkolt cél volt, hogy a fiatal tehetségeket előtérbe helyezze és megmutassa ennek a közösségnek az erejét. Én azt hiszem, hogy 14 év alatt ez nagymértékben sikerült” – fogalmazott. Mint hozzátette, véleménye szerint a rendezvénysorozat mostanra túlnőtt a puszta tehetségkutatáson, és ma már közösségformáló, közösségfejlesztő rendezvénnyé vált. A köszöntőbeszédet követően Czvikker Katalin, a Ki mit tud? főszervezője és Cseke Attila parlamenti képviselő elismerésben részesítették mindazokat a személyeket, akik vidéki szervezőként részt vettek az elődöntők lebonyolításában.

ki mit tud 3

Az est versenyprogramjának megfelelően a váradi színház színpadán fellépett a Komádi Mazsorett Csoport, Berei Gergő, a Fly Away, Takó Dorottya Csilla, Puskás Bíborka, a Silver Wings, Kéri János, a Bogáncs Népdalkórus, a Gyöngyvetők Népdalkórus, Sarkadi Antal, Vilmán Vivienn, a Cserbóka Néptánccsoport, a Small Steps, a Görböc Népdalkórus, a Hármasfonat Néptánccsoport, a Unique Dance Csoport, Tuef Zsuzsanna, a Sebes Körös-Menti Pacsírták Néptáncegyüttes, a Spirit, Györfi Edmond, Karsai Kristóf, Bódi Mátyás László, a Clevers, a Csipkefa zenekar, a Tini Dance Center, Moravszki Zsófa Bianka, a 3 D Osztály, az Érsemnjéni Ezüstperje Néptánccsoport, Szabó Krisztina, az Enemy Dance Center, Pelbát Boglárka, a B Like, a Mi-Kis Kórusunk, a Toldi Apródjai, Mierluţ Greta, a Famous, Magyari Anna, Gyöngyösi Mariann, Mitala Nikolett, Asztalos Csongor István, a Galagonya Néptánccsoport, Kartik Kata – Holopovics Dortottya, Máté Vivien – Diószegi Csongor, Nagy Bernadett, a Desire, Erőss Zoltán Csongor, valamint az Infinity Csoport.

Sz. G. T.