Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Ki kéne próbálni az új utat is!

Farkas László nagyváradi olvasónk nehezményezi, hogy majdnem minden, amit a hatóságok tesznek a városban, az az utóbbi időben félmegoldás. Példaként hozta fel az Uzinelor utcai vasúti átjárónál két hete kihelyezett közlekedési táblákat, amelyek az új irányt jelzik a határátkelő felé. „Jól látszik, hogy a főút és az alárendelt út más lett, a rutinból vezető kamionsofőrök azonban fittyet hányva az egészre, továbbra is a régi, rossz minőségű, sőt hosszabb úton mennek a határ irányába. Vajon egy újabb, kötelező irányt jelző táblával és a GPS átállításával miért nem megoldható a helyzet, ha már megépítettek egy kiváló minőségű új utat?” – vetette fel a kérdést olvasónk.

ki kene

Tegnap a helyszínen lefotóztuk a nemrég kihelyezett forgalmi táblákat, sőt, a határátkelőhöz vezető új úton is végigmentünk. Ez szépen le van aszfaltozva, és párhuzamosan halad a Borsi úttal, majd az ipari negyed végénél, az egykori Sinteza mellett csatlakozik a Borsi úthoz. Sokkal gyorsabban lehet rajta eljutni a vámig, és a forgalma sem nagy, mivel sokan ki sem próbálják, hanem helyette a régi, cukorgyár felé vezető utat választják, amely nemcsak hogy keskeny, de kátyús is.

A városháza illetékesei elmondták, hogy a kihelyezett táblák nem kötelezik a sofőröket az új út használatára, viszont azt két hónapja aszfaltozták le, és érdemes kipróbálni.

Sükösd T. Krisztina