Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Kézilabda-visszavágó

Ötgólos előny birtokában lép ma este pályára a román női kézilabda-válogatott az osztrákok elleni világbajnoki selejtező visszavágóján. A találkozóra Stockerben kerül sor. Ambros Martin szövetségi kapitány együttese Váradon 34–29-re győzött, így bizakodva várhatja a ma esti meccset, amely 20.20 órától kezdődik és a TVR 1 csatornán lehet majd figyelemmel követni. A magyar női kézilabda-válogatott kilencgólos előny birtokában várhatja a szlovákok elleni visszavágót, amelyre holnap este kerül sor. A további párharcok: Fehéroroszország–Montenegró (az első találkozón 26–33), Lengyelország–Oroszország (20–31), Spanyolország–Ukrajna (24–24).

A vb-szereplés a tét a román csapat számára

A vb-szereplés a tét a román csapat számára

A kontinentális szövetség elkészítette a jövő évi franciaországi Európa-bajnokság selejtezőjének csoportbeosztását. A magyar válogatott ellenfele a koszovói mellett Fehéroroszország, valamint a világ- és Európa-bajnoki ezüstérmes Hollandia csapata lesz majd a 7. csoportban. A selejtezősorozat első fordulóját szeptember végén, az utolsót pedig jövőre, június elején rendezik. A román válogatott az osztrákok mellett az orosz és a portugál csapattal méri majd össze erejét.

Az európai selejtező résztvevői az első csoportban: Svájc, Ukrajna, Horvátország, Norvégia, a második csoportban: Olaszország, Szlovákia, Lengyelország, Montenegró, a harmadik csoportban: Feröer-szigetek, Macedónia, Szerbia, Svédország, a negyedik csoportban: Portugália, Ausztria, Oroszország, Románia, az ötödik csoportban: Izland, Szlovénia, Csehország, Dánia, a hatodik csoportban: Litvánia, Törökország, Németország, Spanyolország.

A csoportok első két helyezettje, valamint a legjobb harmadik vehet részt a 2018. november 30. és december 16. között Nantes-ban, Brestben, Nice-ben, Pau-ban, Metzben és Párizsban sorra kerülő kontinensviadalon. A franciák a házigazda jogán automatikusan tagjai a mezőnynek.