Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Kézilabda selejtező volt Mihályfalván és Váradon

Január 22-én, pénteken tartották az 5–8. osztályos leány kézilabda-iskolabajnokság területi selejtezőit.

A mihályfalvi tornarésztvevői Csengeri Csongor iskolaigazgatóval  (fotó: érmihályfalva.ro)

A mihályfalvi tornarésztvevői Csengeri Csongor iskolaigazgatóval
(fotó: érmihályfalva.ro)

Mihályfalván a házigazdák nyertek, a váradi Szent László Római Katolikus Gimnáziumban megtartott tornáról pedig a Dacia és a 16-os számú általános iskola csapata jutott be a megyei szakasz döntőjébe.

Az Iskolai Sportok Nemzeti Olimpiásza keretében zajló megmérettetés mihályfalvi tornáján három iskola leánycsapata vett rész. A helybéli Zelk Zoltán általános iskola (felkészítő tanár Eugen Leu) mellett a szalacsi és az érsemjéni tanintézet csapata lépett pályára.

A Dacia iskola csapata is ott lesz a megyei döntőben

A Dacia iskola csapata is ott lesz a megyei döntőben

Eredmények: Érmihályfalva–Szalacs 11–4, Érmihályfalva–Érsemjén 15-3, Szalacs–Érsemjén 9-2. A végeredmény: 1. Érmihályfalva (6 pont), 2. Szalacs (3), 3. Érsemjén (0).

Az érmihályfalvi „Zelk Zoltán” Általános Iskola megnyerte a tornát és részt vehet a megyei döntőn, amelynek szintén az érmelléki város sportterme ad majd otthont február közepén. Eugen Leu edző elégedetten nyilatkozott a csapat teljesítményéről, kiemelve az újonc V–VI-os leányok játékát, és bizakodó a megyei döntő tekintetében is.

A váradi selejtezőben második lett a 16-os iskola csapata

A váradi selejtezőben második lett a 16-os iskola csapata

 

Tízből kettő

A váradi Szent László Gimnázium tornatermében négy fiú és hat leánycsapat küzdött meg egymással az első hely megszerzéséért. A torna érdekessége, hogy a lánycsapatoknál egymás ellen küzdöttek a Nagyváradi Tonic SE (edző Nicolae Chiobaş) és az Alpha SE (edző George Tăutu) és a Romcom SE (edző Doina Ardelean) tagjai, akik más-más iskolák diákjai. A találkozók játékvezetője a volt élvonalbeli kézilabdázó Ioana Pădurean volt.

A lányoknál a Dacia iskola csapata (felkészítő tanárok Constantin Ene és Alexandra Zamfir) bizonyult a legjobbnak. A győztes csapat tagjai: Lorena Sabău, Mara Abrudan, Alexia Tărău, Carina Damian és Daria Jula. Második a 16-os iskola csapata lett (tavaly megyei döntőt játszott a mihályfalviak ellen), a kisdöntőt pedig a “Friedrich Schiller” Német Gimnázium csapata nyerte meg. A Pavel Mercea vezette megyei kézilabda-egyesület oklevelekkel segítette a szervezők munkáját.

Varga Róbert
Boros Péter