Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Kézi- és kosárlabdában már bajnokot avattak

Két sportágban, kézi– és kosárlabdában eldőlt az idei sorrend a Bihar megyei RMDSZ által életre hívott és a Borsi Viitorul sportklubbal közösen megszervezett Tulipán kupa elnevezésű sportvetélkedőn, míg a hétvégén kispályás labdarúgásban dől el az elsőség.

Az érsemjéni kézilabdadöntő egyik pillanata

Az érsemjéni kézilabdadöntő egyik pillanata

 

Elsőként kézilabdában avattak bajnokot, a finálé helyszíne Érsemjén volt. Kilenc csapat (5 férfi és 4 női) szállt harcba a serlegért, a hivatalos megnyitón, Szabó Ödön parlamenti képviselő illetve a házigazdák képviseletében Balazsi József polgármester köszöntötte a résztvevőket. A reggel fél tíztől folyamatosan zajló mérkőzésekre szép számú nézőközönség látogatott ki. Női ágon négy csapat indult, Mihályfalva, Ottomány, Szalacs, Bogyoszló. Mind a négy csapat megmérkőzött egymással és a következő eredmények születtek: Ottomány–Bogyoszló 4–5, Szalacs–Mihályfalva 5–5, Szalacs–Ottomány 5–5, Bogyoszló–Mihályfalva 2–6, Ottomány–Mihályfalva 4–2, Bogyoszló–Szalacs 6–4. A végeredmény a következő volt: 1. Bogyoszló 2. Mihályfalva 3. Ottomány 4. Szalacs. A fair play díjat az szalacsi lányok kapták. A legjobb női kapus Torda Vanessa lett Mihályfalváról. A legjobb női játékos címet a bogyoszlói Ádám Viktória nyerte el.

A férfiaknál öt résztvevője volt a tornának, akik szintén körmérkőzések során döntötték el az elsőség kérdését, ahol a következő eredmények születtek: Élesd–Ottomány, Albis–Érszőllős 18–8, Élesd–Albis 16–13, Érszőllős–Szalacs 5–18, Élesd–Érszőllős 20–5, Ottomány–Szalacs 14–12, Élesd–Szalacs 10–14, Ottomány–Albis 17–10, Ottomány–Érszőllős 25–3, Albis–Szalacs 7–15. A végeredmény a következőképpen alakult: 1. Élesd 2. Szalacs 3. Ottomány. 4. Albis 5. Érszőlős. A fair play díjat az érszőllősiek tudhatták magukénak, míg az egyéni címeket illetően a legjobb kapus az élesdi Köteles Tamás, a legjobb játékos pedig a szalacsi Juhász Arnold lett. A díjakat Botházy Nándor a rendezvény főszervezője, a Bihar megyei RMDSZ sportért felelős ügyvezetője adta át.

A trófeák

A trófeák

 

Kosárlabdában is eldőlt

Mint minden évben idén is gondoltak a kosárlabda szerelmeseire a Tulipán Kupa szervezői. Amint arról már korábban beszámoltunk, idén előselejtezőre is sor került, amelyen Nagyszalonta és környéke csapatai vettek részt. A hajdúvárosban megtartott tornára a helybéli Sándor Péter Sportcsarnokban került sor hét együttes részvételével. Első lett a Gripp Team, maga mögé utasítva az Adamantinum és a Bad Boys csapatokat. Fair Play díjat Grec Ovidiu (Black team) kapta meg, a legjobb játékos Szűcs László (Adamantinum csapat) lett. A díjakat Kiss Ernő, a nagyszalontai RMDSZ sportért felelős alelnöke adta át.

A fináléra Borson került sor, három váradi és két kolozsvári csapat részvételével. A 2×20 perces, szoros csatákat hozó, körmérkőzések lebonyolítása után a következő sorrend alakult ki: 1. Babeş-Bolyai Egyetem, 2. Nagyváradi Park, 3. Nagyváradi Ady, 4. Nagyváradi Klára és a fiúk.

A szalárdi selejtező csapatai

A szalárdi selejtező csapatai

 

Focidöntő a hétvégén

Amint arról már beszámoltunk, kispályás labdarúgásban is lezárult a selejtező, a döntőre pedig szombaton kerül sor Borson, 10 órától. Az érmelléki régióból Adony, a szalárdi régióból Jákóhodos és Szalárd, a margittai régióból Margitta, a metropolisz-övezetből a Nagyváradi Monday FC, a dél bihari régióból Árpád, a belényesi régióból Köröstárkány míg a Sebes-Körös mentéről Mezőtelki csapata szerzett jogot a fináléban való szereplésre.

Az érdeklődők és a jelentkezni vágyók a Bihar megyei RMDSZ titkárságán (tel 0259/432884) kaphatnak bővebb felvilágosítást.