Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Kezdődhet az új terminál megépítése

A nagyváradi reptér termináljának fejlesztésére és bővítésére kiírt pályázatra április 24-ig négy pályázat érkezett, derül ki a Bihar Megyei Tanács közleményéből. Fővállalkozóként közös pályázatot adott le a Construcţii Bihor Rt. és az ICCO Energ Kft. és a Transproiect 2001 Rt., közös pályázatot adott le a Construcţii Rt. – S.C. Geo Arc Kft., alvállalkozóként pedig az Elektra Invest Kft. és a Col-Air Trading Kft. lett megnevezve a leadott pályázatban, és szintén közösen pályázott a Trameco Rt. – Vega 93 Kft. – Consitrans Kft is. Közös pályázatot adott még be az UTI Grup Rt. – S.C. Eldiclau Kft. is.

kezdodhet

A munkálatok kivitelezése 22 251 020 lejbe kerül áfa nélkül. A román kormány ebben az évben eddig nyolcmillió lejt utalt át a váradi reptér korszerűsítésére. A tervek szerint egy, a nemzetközi elvárásnak megfelelő terminál megépítését szeretnék megvalósítani, mely révén a nagyváradi reptér könnyebben illeszkedik majd be a modern, nemzetközi repülőterek közé. A kivitelezési munkálatokra kilenc hónap ideje lesz a pályanyertes kivitelezőknek.

Az új terminál 2925 négyzetméter nagyságú lesz, összesen 600 utas egyidejű fogadására lesz alkalmas. Új utakat építenek ki a kifutópályákhoz, a reptér és a terminál modern világítórendszerekkel lesz felszerelve.