Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Kezdődhet a két iskola közötti telek kisajátítása

Csütörtökön harmadik nekifutásra megszavazta a PNL frakció is a margittai Horváth János Elméleti Líceum két épülete közötti üresen álló telek kisajátításának elindítását. Mint arról már beszámoltunk, Pocsaly Zoltán polgármester az előző két gyűlésen is napirendre tűzte ezt.

kezdodhet

Először az volt a liberálisok kifogása, hogy nem kapták meg időben a szükséges dokumentációt, a második próbálkozáskor, a kisajátítási eljárással volt kifogásuk, holott a nagyváradi, szintén liberális Ilie Bolojan többször alkalmazta ugyanezt az eljárást. Csütörtökön viszont komolyabb vita nélkül valamennyi önkormányzati képviselő megszavazta. Horváth Sándor ígéretéhez híven bocsánatot kért azért, hogy sovinisztának nevezte a liberálisokat, amikor a PNL először visszautasította ezt a napirendi pontot. Sas Adăscăliţii Marcel azt mondta, hogy a PNL végre belátta azt, amit ezelőtt két gyűléssel is látnia kellett volna. ,,Végre felnőttekként viselkedtek.”- tette hozzá Sas.

Ez viszont csak az első lépés annak érdekében, hogy az iskola részére a város megvásárolhassa a szóban forgó területet. Erre a Pásztor Sándor által irányított Bihar Megyei Tanács elegendő pénzt utalt át, ez év tavaszán Margittának. Ha a telek a város tulajdonába kerül, erre sportlétesítményeket építenének a tanulók számára.

Demián Zsolt