Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Kevesen voltak a várban

A hétvégén tartották a Magyar Kultúra Napjai elnevezésű rendezvényt a nagyváradi várban, amelyre több ismert magyarországi előadót meghívtak a szervezők. Pénteken jártunk a helyszínen, ahol viszonylag kevesen voltak, mind a délutáni, mind az esti órákban.

Csobot Adél

Csobot Adél

A pénteki napon a népművészek nagy része sem volt a várban kezdéskor, csupán néhány élelmiszerárus stand működött. A koraesti órákban Heit Lóránd és zenekara szórakoztatta a nagyérdeműt különböző tájak népdalaival. Este Csobot Adél nagykárolyi születésű énekesnő lépett színpadra, de az ő koncertjén sem volt „teltház”, holott az energikus énekesnő jó koncertet adott. A nézőhiányt részben annak is „köszönhetik” a szervezők, hogy a városban ugyan ebben az időpontban több rendezvény is zajlott, például a mustfesztivál a Rhédey-kertben, valamint a pálinkafesztivál az Era bevásárlóközpont parkolójában.

Szőke Zoltán

Szőke Zoltán

Szombaton egy televíziós legenda, Szőke Zoltán, a Barátok közt című sorozat Berényi Miklósa látogatott el a várba. A színész versekkel készült a nagyváradi találkozóra, a szavalatok után pedig egy kötetlen beszélgetésre, közönségtalálkozóra invitálta meg őket.

Szombaton egyébként már sokkal többen voltak a várban, már a kora délutáni órákban kilátogattak a váradiak és a turisták, és a kézműveseknek fenntartott standok is megteltek áruval. Szombat este Kállay-Saunders András adott koncertet a vár belső udvarában felállított színpadon. A rendezvény vasárnapig tartott, és az utolsó napon, lapzártánk után a tervek szerint Vastag Csaba koncertjét láthattak és hallhattak azok, akik a borongós idő ellenére is kilátogattak a várba.

 Vincze-Nagy Anikó