Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Kevesen adták le adóbevallásukat

Május 25-ig várják az adóhivatalnál az adóbevallásokat azoktól, akiknek ez kötelező, és addig lehet felajánlani a jövedelemadó két százalékát is.

Egy hónap áll még az érintettek rendelkezésére ahhoz, hogy benyújtsák a 200-as formanyomtatványt, amennyiben például szellemi szabadfoglalkozásúként, szerzői jogok eladásából stb. származó jövedelmük van. Mint azt Fándly József Marius, a Bihar Megyei Adóhivatal helyettes vezetője lapunk kérdésére elmondta, eddig elég kevesen tettek eleget e kötelezettségüknek, az elmúlt négy hónapban 6.126-an nyújtották be az adóbevallásukat, holott nyilvántartásuk szerint 15.926 személynek kell ezt megtennie.

kevesen

Csökkent az adófelajánlási kedv is, tudtuk meg a helyettes vezetőtől. Tavaly 70 291 ember ajánlotta fel személyi jövedelemadójának két százalékát valamelyik civil szervezet, párt, egyház stb. számára, ily módon 3 348 557 lejt kaptak a kedvezményezettek. Idén ehhez képest mindössze 11 130 felajánlás érkezett, és Nagyvárad is gyengén teljesít, a megyeszékhely lakói közül eddig 4 734-en ajánlották fel adójukat, százalékos arányban Belényes és Margitta környékéről tették ezt meg eddig a legtöbben.

Fried Noémi Lujza