Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Kettőt fizet, egyet kap

Hogy a törvényhozásnak és a logikus gondolkodásnak sok köze nincs egymáshoz, azt már párszor megtapasztaltuk ebben az országban. Azonban az, hogy olyan rendelkezést léptessenek életbe, amit már pár éve a közfelháborodás miatt visszavontak, még itt is újdonságnak számít.

Januártól ugyanis ismét fizetni kell az egészségügyi járulékot például a lakbérből vagy szerzői jogi szerződésből származó jövedelem után akkor is, ha az érinttetnek munkakönyves állása van, magyarán egyszer már levonták tőle az összes lehetséges járulékot.

Igen, jól érti, kedves olvasó, kétszer fizet egy ember egészségügyi járulékot. Ennek nyomán majd nyilván egy időben kétszer betegszik meg, természetesen ugyanabban a kórságban, hogy dupla adag gyógyszert kaphasson – ha túladagolás, hát túladagolás, ami jár, az jár. Esetleg kétszer veszik ki az illető vakbelét. Hogy abból csak egy van? Sebaj… Hiszen normális országokban, ha az ember emelt díjat fizet, szélesebb körű szolgáltatást kap. Hangsúlyozom: normális országban.

Fried Noémi Lujza