Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Kétszáz szoknya után fordulhattak a sofőrök

Rendkívül sikeresnek tekinthető a Nagyváradon első ízben megrendezett Skirt Bike akció. A vasárnapra meghirdetett szoknyás biciklizés több mint kétszáz hölgyrésztvevőt mozgatott meg, a nagyváradon furikázó sofőrök legnagyobb ámulatára. A rendhagyó túra a Magnólia-parkból kiindulva a megyeszékhely számos nevezetességét érintette, mint például a római katolikus püspökséget, a Kanonok-sort, a várat, vagy a színházat.

Ketszaz (2)

A Skirt Bike akciót 2010-ben indították a román fővárosban, annak érdekében, hogy a kerékpáron való közlekedést népszerűsítsék a hölgyek körében. A szokást azóta az ország számos más városában átvették, Nagyváradon például a Rotaract klub invitálta közös biciklizésre a szebbik nem képviselőit.

Ketszaz (1)

A szervezők standja

Az akción résztvevő hölgyek nyári ruhákban, szoknyákban gyülekeztek színesre festett, vagy virágokkal feldíszített kerékpárjaikkal a Magnólia-parkban, ahol néhány „betolakodó”, vagyis parókába és női ruhába öltözött férfi is csatlakozott a nem mindennapi menethez. Az esemény a Moszkva-kertben ért véget, ahol több vásárlási utalványt is kisorsoltak a résztvevő hölgyek között, a fődíj pedig – a Kereskedelmi Bank felajánlásában – egy kerékpár volt.

Sz. G. T.