Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Kétlépcsős selejtező vár a VSK kosárlabdacsapatára

Az Európai Kosárlabda Szövetség (FIBA Europe) elkészítette a nemzetközi kosárlabda kupák selejtezőjének dátumait.

Achim és Mitrovics csapatra és ellenfélre vár

Achim és Mitrovics csapatra és ellenfélre vár

A legutóbbi idényben bronzérmet szerző Nagyváradi VSK-ESK együttesének két párharcot kell megnyernie az Európa-kupa főtáblájára kerüléshez. Az európai szövetség tegnap tájékoztatta a résztvevőket, hogy a sok jelentkező miatt kétlépcsős selejtezőt szervez a második számú európai kupában. A döntés 32 csapatot érint, a győztesekhez pedig a Bajnokok Ligája selejtezőből kiesett 24 csapat csatlakozik majd.

Eddig annyi biztos, hogy az első kör mérkőzésekre szeptember 20-án és 27-én kerül sor, a győztesek pedig október 4-én és 11-én folytatják a küzdelmet. A második párharc nyolc győztese kerül majd fel a főtáblára. A FIBA képviselői azt is kilátásba helyezték, hogy amennyiben a BL-től búcsúzú csapatok nem akarják a második számú európai kupában folytatni, akkor az Eurókupában kevesebb selejtezőre kerülhet sor. Részletes információkat a jövő heti BL-sorsolás után közöl majd az európai szövetség. Utóbbiban a bajnok Kolozsvári UBT érdekelt, amely a váradi Török Rollandot is soraiban tudja A kincses városiak a selejtező második körében lépnek majd pályára, s a váradiakhoz hasonlóan két párharcot kell megnyerniük a csoportkörbe jutáshoz. A sorsolást jövő kedden tartják. A 2015–2016-os idényben bajnoki címet szerző VSK-nak tavaly sikerült felkerülnie a BL-főtáblájára, ahol tisztesen helyt állt. Jelenleg csak a szakmai stáb maradása biztos, miután a VSK vezetői már korábban bejelentették, szerződést hosszabbítanak Cristian Achim edzővel és segítőjével, Milan Mitroviccsal. A keretről egyelőre semmilyen információt nem adott ki a klub.

Ami a román élvonalban dolgozó edzőket illeti, a VSK mellett további kilenc gárda (Kolozsvár, Nagyszeben, Marosvásárhely, Galac, Temesvár, Piteşti és a Bukaresti Steaua, valamint a két újonc, a Temesvári Timba és a Jászvásári Poli) szavazott bizalmat korábbi szakvezetőjének. A Bukaresti Dinamo és a Craiovai SCMU egyelőre még nem döntött a szakmai stáb összetételéről.