Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Két VSK-vereség az Energia Kupán

A Kolozsvári UBT együttesétől elszenvedett vereség után a házigazda Târgu Jiui Energiától is kikapott a Nagyváradi VSK-ESK férfi kosárlabdacsapata, amely a hétvégén az Energia Kupán mérte fel erejét.

Amint arról már tegnap beszámoltunk, Cristian Achim edző csapata a nyitónapon a kolozsváriakkal szemben maradt alul hét pont különbséggel. Vasárnap este a házigazda Târgu Jiu volt az ellenfél, amely hat ponttal bizonyult jobbnak a váradiaknál. A VSK jól kezdte a találkozót, 12–4-re is vezetett, ám ezt követően átvette a játék irányítását a hazai közönség előtt játszó gárda. A vége 86–80 lett az Energia javára, a váradiaktól a csapatkapitány Franklin volt a legeredményesebb 13 ponttal, őt Daniel Popescu követte 11 ponttal, míg Markovics és Nuhanovic egyaránt tíz pontot szerzett a meccsen.

A hétvégi tornán másodlagos volt a végeredmény a résztvevők számára

A hétvégi tornán másodlagos volt a végeredmény a résztvevők számára

A döntőben a Marosvásárhelyi KK az utolsó másodpercben szerzett kosárral győzte le a Kolozsvári UBT-t 74–72-re.

A VSK visszatért Nagyváradra, ahol öt edzőmeccset játszik majd az elkövetkező időszakban. Elsőként a magyar bajnok Szolnoki Olaj KK lesz az ellenfél, pénteken, 16 órától az Antonio Alexe Sportcsarnokban, majd egy hét múlva az Antonio Alexe Emléktornán bizonyíthatnak a váradiak, szintén hazai csarnokban.