Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Két új mentőautó Biharban

Az Egészségügyi Minisztérium nemrég 51 új járművel bővítette a romániai mentőszolgálatok gépkocsiparkját. Az új mentőautók közül kettő Bihar megyébe érkezett.

„A mentőszolgálat minősége nem csak a személyzet felkészültségétől, hanem a felszereltségtől is függ. Fontos, hogy a mentőautók modernek legyenek, és rendelkezzenek minden szükséges orvosi felszereléssel. Az újonnan vásárolt mentőautók helyettesíthetik a különböző mentőszolgálatok legrégebbi autóit” – nyilatkozta Nicolae Bănicioiu egészségügy-miniszter a kolozsvári elosztás során. Az elosztás egyébként egy előzetes felmérés alapján történt, melynek nyomán az ország huszonkét megyéjébe juttattak új két- és négykerék meghajtású mentőautókat.

Képünk illusztráció

Képünk illusztráció

Az elosztott járművek közül két, B–típusú, Citroen gyártmányú mentőautó érkezett Bihar megyébe, melyeket hétfőn vett át a mentőszolgálat. Közülük az egyiket Nagyváradon fogják használni, a másikat pedig a margittai alegységhez juttatták el. Az újonnan érkezett mentőautókkal együtt a Bihar Megyei Mentőszolgálat gépkocsiparkja 66 járművesre bővült.

Sz. G. T.