Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Két ponttal kaptak ki a kosárlabdázók

A három alapemberét, Guţoaiát, Krapic-ot, valamint s a kapitányi karszalagot viselő Szuboticsot nélkülöző váradi férfi kosárlabdacsapat kétpontos vereséget szenvedett a Román Kupában a Nagyszebeni CSU-tól.

Hatten (a labdával) húzóembere volt a VSK-nak

Hatten (a labdával) húzóembere volt a VSK-nak

Az Atonio Alexe Sportcsarnokban péntek este megrendezett találkozót meglepően jól kezdte a sérülésektől megtizedelt VSK-ESK, amely főleg az amerikai irányító, Marcus Hatten parádés játékának köszönhetően tizenkét pontot előnnyel (31–19) zárta az első negyedet, majd a nagyszünetre is maradt még a fórból (49–47). A tenegren túlról érkezett irányító 30 pontot dobott az első húsz perc során. A térfélcserét követően elfogyott a hazaiak lendülete, Hatten sem brillírozott úgy, mint az első játékrészben, így a szebeniek fokozatosan átvették a játék irányítását. A hajrában mindkét gárdának volt lehetősége a meccs megnyerésére, 83–81-es szebeni vezetésnél a VSK-nak 14 másodperce volt a győzelem megszerzésére Hatten vezette végig az akciót, ám dobása célt tévesztett, így a VSK vereséggel kezdte az új idényt. A visszavágóra szerdán este kerül sor Szebenben. A vereség ellenére, még semmi sem dőlt el a párharcban, hiszen a Román Kupa szabályai szerint a pontkülönbség dönt.

„Szép mérkőzés volt. Tisztában voltam vele, hogy nem tudunk végig tartani a szintet, jól kezdtünk, ám a második félidőben már látszott, hogy alapemberek hiányoznak a gépezetből. Megvolt az első felvonás, s bár a szebeniek esélyesebbek a továbbjutásra, mindent meg fogunk tenni, hogy a visszavágón mi győzzünk és jussunk be a Román Kupa legjobb nyolc csapata közé” – mondta a meccs után Cristian Achim, a VSK-ESK edzője. „Először is tisztázni szeretném, hogy részemről ez nem számít győzelemnek, mivel még csak az út felét tettük meg. A váradiaknál három játékos hiányzott, nálunk két olyan kosárlabdázó lépett pályára, aki alig pár napja csatlakozott a csapathoz, s nem voltak összeszokva a játékostársakkal” – értékelte a találkozót Miodrag Periszics, a szebeniek mestere.

Nagyváradi VSK-ESK–Nagyszebeni CSU 81–83 (31–19, 18–28, 22–21, 10–15). A váradi csapat pontszerzői: Hatten 35, Markovic 15, Dillon 13, Pantics 8, D. Popescu 5, Tibîrnă 5. Edző: Cristian Achim. A szebeniek legeredményesebb pontszerzői: Bojovics (34), Christopher Lee (16) és Popa Calotă (15) voltak.