Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Két hét múlva indul a Mandala Nyár

Július 16-án startol a XXVI. Mandala Nyár, amely Váradon hatodik éve szórakoztatja programjaival népes közönségét. Az idei Nagyváradi Nyári Színházi fesztivál előadásairól Dobos László, a Mandala Dalszínház vezetője osztott meg kecsegtető információkat az RMDSZ parlamenti képviselőjének, Szabó Ödönnek, valamint a Nagyváradi Magyar Diákszövetség (NMD) elnökének, Nyíri Tamásnak a jelenlétében.

Nyíri Tamás, Szabó Ödön és Dobos László

Nyíri Tamás, Szabó Ödön és Dobos László

A nagyváradi vár nyári színházába idén hatodik alkalommal érkeznek el olyan sikeres előadások, amelyek népszerűségét a megyeszékhely, illetve az egész megye közönsége növeli.

A július 16.–augusztus 25. között látható és hallható hét színdarab egy olyan állandóvá nőtt partnerség működőképességét igazolja ismét, amelyek Szabó Ödön megfogalmazásában három pillérre épültek fel: a produkciók minőségét garantáló színészekre, a bérletek és jegyárak változatlanul kedvező kínálatára (hét előadás 99 lej értékű bérletek formájában, illetve helyben vásárolt jegyek esetében 20 lejes egységár), valamint az előadások stabil kezdőipontjaira (21 óra). A képviselő ugyanakkor megjegyezte, hogy változtatások a partnerintézményekkel folytatott egyeztetések során még előfordulhatnak, de ezekről idejében értesítik majd a közönséget. Nyíri Tamás, a közös szervezésben való részvétel feletti örömét fejezte ki a diákszövetség nevében.

Dobos László bemutatta a népszínházi profilú, minden társadalmi réteget megszólító rendezvény programját, amelyben idén pikánsabb előadások is szerepelnek, mint például rögtön az első, július 16-án, vasárnap Titkok egy hálószobából címmel, amely Gregor Bernadett és Szarvas Attila főszereplésével egy házasság huszonöt évéről mesél.

Július 22-én, szombaton, Háry vagyok, az angyalát! Kis Pál István és Mikó István közös produkciójában Garay János Az obsitos című tréfás elbeszélő költeménye nyomán készült vígjáték kerül színpadra, amit július 27-én, csütörtökön a Csárdáskirálynő követ Szeredy Krisztina és Domoszlai Sándor főszereplésével, a Budapesti Operettszínház művészeivel.

ket het mulva Toldo

Augusztusban a következő négy előadás várja a közönséget: 6-án, vasárnap Michael Stewart Szeretem a feleségem című zenés, pikáns vígjátéka Magyar Attila,Timkó Eszter, Pikali Gerda és Czakó Ádám főszereplésével; 13-án, vasárnap a hatvanas évek egyik legsikeresebb magyar filmje, a Tanulmány a nőkről című vígjáték színpadi adaptációja Csonka Zsuzsa és Bozsó József  főszereplésével. A nyári színház legnagyobb szenzációjának Dobos László az augusztus 21-én, hétfőn, a Szakszervezetek Művelődési Házában bemutatandó, Toldi című darabot nevezte, amely Kolozsvár és Pozsony után hoznak el Nagyváradra Arany János emlékének adózva a költőnek ajánlott évben. Ez Csőre Gábor egyszemélyes előadása, akit két zenésztárs és a háttérből tizennyolc műszaki felelős segít majd, valamint egy bravúros kivetítő is hozzájárul a sikeréhez. A rendezvénysorozat utolsó előadására, a Mandala Dalszínház legnagyobb vállalkozására – ahogy azt Dobos megfogalmazta –, augusztus 25-én, pénteken kerül sor Egy tányér napfény címmel, Mikó István, Adamis Anna és Szekeres Géza közös musicaljében, mely az új találkozásokat, és az ezekben rejlő pozitív lehetőségeket helyezi a középpontba.

A program ismertetését követően Szabó Ödön arra hívta fel a közönség figyelmét, hogy a bérletet váltani óhajtók minél hamarabb jelentkezzenek az RMDSZ nagyváradi irodájában (Kossuth utca 11. szám), ahol mától 10 és 16 óra között kaphatók vagy előjegyeztethetőek a belépők. Megjegyezte továbbá, hogy a bérletek száma 500, és hogy a tavalyi évben ezek egy héten belül elfogytak, illetve hogy a kereten felül csak a helyszínen lehet majd jegyet vásárolni.

Szamos Mariann