Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Két családon segítettek a rogériusziak

„A hit, ha cselekedetei nincsenek, halott önmagában” (Jak.2,17). A Nagyvárad Rogériuszi Református Egyházközségben karitatív segélyezési akciót hirdettek.

Kerekes József parókus lelkipásztor két vasárnapon, a szószéki hirdetések rendjén, kérte a gyülekezet tagjait, hogy bútor, ruha és iskolatáska adományokkal segítsék a szalárdi roma családokat. Az adományok mintegy 10 napon át gyűltek: 200 kg gyermek és felnőtt ruha, gyermekcipők, ágyneműk, iskolatáskák és bútorok, két szoba berendezésére elegendő szekrény, ágyneműtartók, tükrök és egy kihúzhatós ágy.

Farkas Antal, a Roma Egyesület elnöke szeptember 13-án vette át az adományokat és szállitotta el azokat egy 4.5 tonnás kishaszongépjárművel. Farkas úr elmondása szerint két család részére osztatnak ki a gyülekezet tagjaitól beérkezett adományok. Farkas Antal roma vezető köszönetet mondott az adományozottak nevében is az eredményes, közösségük javára kezdeményezett és lefolytatott karitatív akcióért.

ket 1