Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Készülőben a megyei fejlesztési terv

A székelyhídi inkubátorházban rendkívüli tanácskozásra gyűltek össze csütörtökön Bihar megye RMDSZ-es polgármesterei, akiknek alkalmuk nyílt személyesen megvitatni a legfontosabb kérdéseket Cseke Attila és Szabó Ödön parlamenti képviselőkkel.

Keszuloben

Az egyik fő téma Bihar megye fejlesztési terve volt, amiből kis híján kimaradtak a magyar polgármesterek által képviselt régiók, illetve a szövetség megyei vezetőinek elképzelései, ugyanis a terv megírása egy Bukarestben működő pályázatíró cégen keresztül már elkezdődött – a cég vezérigazgatója és egy munkatársa is ellátogatott Székelyhídra – ám éppen idejében sikerült az érmelléki városban összegyűlve közös stratégiát kialakítani.

„Az összefogásról, a közös érdekek előtérbe helyezéséről is szólt ez a találkozó – mondta Szabó Ödön –, no meg arról is, hogy változik az Európai Unió támogatási stratégiája az elkövetkezendő, 2014–2020-as költségvetési időszakban. Ezentúl inkább társulásokat, önkormányzati szövetségeket, integrált projekteket támogatnak. Fontos, hogy csak azokra a pályázatokra jut majd pénz, amelyek megvalósulása és pozitív gazdasági hatása garantálható, nekünk ezek mellé kell állnunk. Úgy gondolom, hogy az előző, 2007–2013-as időszakban jól teljesítettünk az EU-s vidék fejlesztési pályázatokon, lásd ezt az Inkubátor házat is így tudtuk tető alá hozni, de mindenkit figyelmeztetek, hogy nem szabad hátra dőlnünk, vagy elbíznunk magunkat” – mondta a parlamenti képviselő.

Gulácsi Mária