Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Készülnek a Szabadság Fesztre

A július 13–16. közötti megtartandó margittai Szabadság Feszt szervezői összeállították a Bihar megyei ifjúsági fesztivál keretprogramját, amit az elmúlt évek tapasztalatai, a szervező partnerekkel tartott folyamatos konzultáció és a fiatalok körében végzett igényfelmérés figyelembevételével raktak össze. A főszervező Vidéki Ifjúsági Szövetség (VIDIFISZ) az egyik legnagyobb partiumi fesztivált igyekszik megtartani olyan rendezvénynek, amilyennek négy évvel ezelőtt megálmodta: a fiatalokat megcélzó, számos szórakozási lehetőséggel tűzdelt, ugyanakkor nevelő szándékú programsorozatnak.

keszulnek

A Szabadság Feszt négy napja alatt megannyi programba bekapcsolódhatnak majd a részvevők. Csütörtöktől vasárnapig a margittai termálstrand adottságait kihasználva számtalan játék, vetélkedő lesz, garantálva a felhőtlen szórakozást. Az ügyességi játékok és sportvetélkedők izgalmas és humoros programok lesznek, és hogy ne legyen tét nélküli a versengés, az ezeken részvevők a fesztivál támogatóinak köszönhetően értékes díjakat is kapnak.

A rendezvény ideje alatt napközben a vetélkedőkkel párhuzamosan előadásokon, képzéseken vehetnek részt az érdeklődők. Számos olyan program lesz, amelynek témája például a továbbtanulás, a karrier, a fiatalok vállalkozása, vagy az ifjúsági szervezetek és az önkéntesség. Ugyanakkor különböző szaktanácsadással is rendelkezésre állnak majd a szervezők stratégiai partnerei.

A Szabadság Feszt fő célja azonban éppen a szabadság és a felhőtlen szórakozás lehetőségének biztosítása. Esténként rengeteg buli és koncert lesz, így mindenki válogathat saját zenei ízlése szerint. A szervező csapat már leegyeztette az időpontokat a leendő fellépőkkel, ám hogy pontosan kik is ők, később árulják el. A szervezők mindenkit azzal bíztatnak, hogy folyamatosan figyeljék az esemény hivatalos oldalát, mert várhatóan jövő hét elején bejelentésekre, illetve nyereményjátékokra kerül sor. A koncertekkel kapcsolatban, ami garantált: idén is közismert és nagy sikernek örvendő magyarországi zenekarok, valamint erdélyi együttesek lépnek fel mind a nagyszínpadon, mind a fesztiválsátorban. A koncertek után ismert lemezlovasok keverik majd a zenét az éjszakai diszkóban, amikor számtalan meglepetés várja majd a bulizókat. Néhány újítást is bevezetnek a szervezők, így olyan partykra is lehet számítani, amilyet Bihar megyében még nem tartottak.

Az ifjúsági fesztivál helyszínén remek sátorozási lehetőség van árnyékos helyen. A szervezők nagy hangsúlyt fektetnek a biztonságra, ennek köszönhető, hogy az előző években nem történt semmilyen incidens sem a sátortáborban, sem a fesztiválterületen.

A rendezvény egyik stratégiai partnere Margitta megyei jogú város önkormányzata, amely minden évben beszáll a szervezésbe. Ugyancsak stratégiai partnere a Szabadság Fesztnek a Margittai Ifjak Köre Demian Zsolt elnök vezetésével. Idén először csatlakozik a monospetri Bábota néptáncegyüttes, ők kulturális eseményekkel gazdagítanák a fesztivál programját illetve a Romániai Magyar Doktorandusok és Fiatal Kutatók Szövetségének Bihar megyei szervezete akik szakmai programokkal és civil sátrukkal segítenék a rendezvény színvonalának növelését.

Az early bird 4 napos bérleteket 45lej/fő értékben március 31-ig az alábbi személyektől és helyszíneken vásárolhatják meg:

  • Online: Biletmaster( http://bit.ly/2mlrfbJ );
  • Érmihályfalva: Brigitta Boda (tel.: 0753918959);
  • Margitta: RMDSZ székház (Republicii utca 2 szám), 9–16 óra között;
  • Székelyhíd: Muţa József Arnold (tel.: 0755294982);
  • Nagyvárad: Boldizsár Ágota (tel.: 0755149910) illetve a Bihar Megyei RMDSZ nagyváradi székháza (Independenţei utca 11, sz.) 9–16 óra között.