Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Készülnek a Nagyváradi Őszre

Nagy vonalakban összeállt az idei Nagyváradi Ősz programja, erről tartott tegnap délután tájékoztató beszélgetést a sajtó képviselőivel Huszár István alpolgármester, Eduard Florea városmenedzser, Mihai Jurca, a Turizmus Népszerűsítéséért Egyesület elnöke, Dumitru Sim projektmenedzser, Angela Lupşe, a Műemlékvédő Alapítvány vezetője és Mircea Oaie programigazgató.

keszulnek

Mint elhangzott, október 2–11. között a nagyváradi várban tartják majd a rendezvényeket, az első hétvégét a várnak szentelik, többek között az Ad Hoc és debreceni Bordó Sárkány lép majd fel, de korabeli fegyverbemutató, íjászat és a kézművesek bemutatói is szerepelnek a programban, újdonságként 3D-s vetítést terveznek a vár történetéről a fejedelmi palota falára, és a vársáncból – ha az időjárás megengedi – hőlégballonnal is felemelkedhetnek a bátrabbak. A programsorozat szintén a várban folytatódik, a szervezők tematikus napokat szeretnének tartani, október 5-én, hétfőn például a tánc napját, amikor a kortárs és néptánccsoportok egyaránt bemutatkozhatnak, október 7-én, a „Váradi Csillagok” napján pedig olyan váradi tehetségek lépnének fel, akik részt vettek hazai vagy magyarországi zenei tehetségkutatókon.

A fellépők között szerepel a Piramis, az Iris és Paula Seling, Horia Brenciu & Band, a Celelaltre Cuvinte és a váradi Joe Balog is. Kérdésünkre egyébként elmondták, hogy a giccset nem szeretnék beengedni a rendezvényre, az árusoknál valóban kézműves termékeket vehetnek majd az érdeklődők.

Fried Noémi Lujza