Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Készülnek a Nagyváradi őszre

Az október 5–8. között megtartandó Nagyváradi ősz programjairól számolt be pénteken Mihai Jurca, az önkormányzat turisztikai fejlesztésekért és rendezvényszervezésekért felelős osztályának igazgatója, és Florin Birta, Nagyárad alpolgármestere.  Idén a főtéren és a nagyváradi várban is lesznek programok.

kesuzlnek  kozepso es jobboldali ell

A főtéren felállított színpadon több népszerű romániai, magyarországi és moldovai előadó is szórakoztatni fogja a nagyérdeműt. Pénteken Charlie (Magyarország) és a Zdob şi Zdub (Moldova) koncertjét tekinthetik meg. Szombaton Lora és Smiley romániai énekesek lépnek fel, vasárnap pedig a fesztivál zárásaként a The Motans (Moldova) és Delia lép színpadra.

A várban felállított színpadon is lesznek koncertek csütörtöktől vasárnapig, Mihai Jurca úgy fogalmazott, hogy ezek a koncertek kisebb rétegnek szólnak, ugyanis az ezen a színpadon fellépő énekesek és csapatok inkább alternatív zenét játszanak. Ilyen csapatok például a Baby Elvis vagy a Golan nevű együttes.

A rendezvény teljes ideje alatt, vagyis csütörtöktől vasárnapig a Street Food fesztivál kulináris különlegességeit is élvezhetik azok, akik ellátogatnak valamelyik helyszínre. A főtéren éttermek kínálják majd legfinomabb ételeiket, a várban pedig úgynevezett food truck-okból lehet majd jobbnál jobb gyorsételeket venni.

Fontos tudni, hogy október 5-től kezdve  9-én délig le lesz zárva Nagyvárad főtere.

Vincze-Nagy Anikó