Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Készülnek a fűtési idényre is

Eskütétellel kezdődött a nagyváradi önkormányzati képviselőtestület keddi ülése, igaz, némi szóváltás után tehette le az esküt a Nemzeti Liberális Párt (PNL) színeiben Anca Popescu, aki a tisztségéről lemondott Lucian Popát váltotta a helyi tanácsban.

Fotó: Csikos Rolland

Fotó: Csikos Rolland

A szociáldemokrata párti (PSD) Debelka Boglárka Lilla Ionel Vila jegyzőt kérdezte arról, hogyan következnek a tanácstagok a listán, mivel a 2012-es helyhatósági választásokon még a Szociálliberális Szövetség (USL) színeiben együtt indult a két alakulat. A jegyző szerint nincs semmilyen gond, hiszen decemberben például a PSD-s tanácstagokat szintén PSD-s váltotta. Ilie Bolojan polgármester pedig arra hívta fel a figyelmet, hogy az USL jogilag megszűnt, majd kérte a szociáldemokratákat, hogy ők is jelöljenek ki tanácstagot a hónapok óta megüresedett helyre, hogy a testület ismét 27 taggal folytathassa a munkát (az önkormányzati képviselői tisztség még Ovidiu Mureşan volt alpolgármester lemondása és a testületből való távozása után üresedett meg).

keszulnek 1

Fotó: Csikos Rolland

Az ülés során többször is volt vita, illetve a jelenlévő négy PSD-s tanácstag tartózkodott vagy határozatok ellen voksolt. Tiltakoztak például az ellen, hogy a Termoficare Zrt. szerződést kössön egy 900 ezer euró értékű garancialevélre, mellyel a Mátrai Erőmű Zrt.-nek nyújtanának jótállást a fűtőanyagért, illetve az ellen is, hogy a társaság szerezzen be engedélyeket a hőerőmű részére.

A polgármester a szóváltások során többször is hangsúlyozta a távfűtés biztosításának fontosságát. Az ülésen egyébként döntöttek többek között a város költségvetésének módosításáról, az Eurobusiness II. Ipari Parkban adható kedvezményekről, a gyorsforgalmi út munkálataihoz szükséges terület átvételéről a szállítási minisztériumtól. A részletekre visszatérünk.

Fried Noémi Lujza