Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Készülnek a főtér felújítására

A helyi tanács közbeszerzéseket ellenőrző bizottsága elé került a nagyváradi Szent László (ma Unirii) tér felújítási terve – tájékoztatott a városháza sajtószolgálata.

A bizottság jóváhagyása lényegében a közbeszerzési eljárás előkészítéséhez tartozik – mondta Ilie Bolojan polgármester. Az elöljáró hozzátette: miután a helyi bizottság és a Közbeszerzéseket Ellenőrző Országos Hatóság is jóváhagyja a kritériumokat, a felújítás közbeszerzési eljárását meghirdetik a SEAP-on, és a polgármesteri hivatal www.oradea.ro honlapján is, mivel minél hamarabb elkezdenék a tér tényleges átalakítását.

keszulnek

A Szent László teret újraköveznék, kicserélnék az összes padot, szemeteskukát, kerékpártartót, új közvilágítási rendszert alakítanának ki, csökkentenék a gépkocsiforgalmat, a járókelőknek pedig tízezer négyzetméternyi terület lenne fenntartva, továbbá áthelyeznék a villamos- és buszmegállókat is. A zöldövezeteket az 1926-as, Duliu Marcu-féle tervek szerint állítanák vissza.

A főtér felújítási szerződésének teljes értéke 24 millió lej, ebből Nagyvárad hozzájárulása (az elszámolható költségekhez) 339,9 ezer lej, az el nem számolható költségek 2,4 millió lejre rúgnak, a munkálatok értékét 23,2 millió lejre becsülik, a kivitelezéssel legtöbb 15 hónap alatt kell elkészülnie a majdani nyertesnek.