Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Készül a Pece-menti bicikliút

Nemrég bő 6-7 méterrel beljebb helyezték a nagyváradi 1 232-es számú katonai létesítmény kerítésének Pece-part felőli részét annak érdekében, hogy bicikliutat alakítsanak ki a folyó mentén.

Az önkormányzat egy átfogó projekt keretében építi ki az új bicikliutat a Pece jobb partján a Rulikovszky (ma Armatei Române) út és a Dr. Hoványi Géza (ma Feldioarei) utca közötti szakaszon. A munkálatok miatt átépített fél kilométeres kerítésrészt betonalapra helyezett, 2×2 méteres fémlemezekből állították össze, a tetejét pedig szögesdróttal biztosították. A kerítés mentén köztéri lámpaoszlopok sorát állították fel.

keszul

A bicikliút-építési projekt egyébként három útszakasz kialakítását foglalja magába, melyeknek együttes hosszuk 5 740 méter. Az első szakasz a Szováta hídról indul és a Gaál Mózes (ma Oneştilor), a Botond (ma Măgurei) utcákon, illetve az Aradi úton és a Gr. Zrínyi Miklós (ma Padişului) utcán át levezet a Pece-partra, majd a Făgăraşului utca mentén halad végig. A második szakasz innen kezdődik és a Dr. Hoványi Géza utca kereszteződéséig tart, míg a harmadik szakasz az Erkel Ferenc, a Jázmin (ma Prieteniei), a Peţei, a Depozitului és a Késmárk (ma Ogorului) utcákon halad át. A 316 ezer euró összértékű bicikliút-építést az Asfamixt cég végzi.

Sz. G. T.