Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Kész a tejcsarnok, de még nem adták át

A nemrég átadott váradrogériuszi piacon már elkészült a tejcsarnok, de még mindig nem költöztették be oda a tejtermékeket árusítókat. Az okáról Liviu Andricát a nagyváradi Közterület-kezelő Zrt (ADP) vezetőjét kérdeztük.

Az ADP igazgatójától megtudtuk, hogy ezen és a jövő héten készítik elő a bérleti szerződéseket. „Még nem készültünk el teljesen a munkálatokkal, de már megérkeztek az új hűtőpultok, összesen huszonnyolc, és még nyolc 12 négyzetméteres kiadó hely is van az új tejcsarnokban” – részletezte, hozzátéve, hogy a nyitást illetően nem tud pontos dátumot mondani, mivel egyelőre a komplexum ablakainak beüvegezésével foglalkoznak. Ez ügyben a piacot tervező céggel már beszéltek, majd pályázatot kell kiírniuk a munka elvégzésére.

kesz 1

A tejcsarnok kapcsán azt is megtudtuk, hogy a jelenlegi bérleti díjak emelkedni fognak: most áfával együtt 600 lejt fizetnek a tejterméket árusítók, az új helyen (ez a piac hátsó bejáratánál, a bazársor mellett található) pedig egy ugyanekkora hűtőpultot 680 lejért (áfa nélkül) bérelhetnek majd a kereskedők. Kérdésünkre, hogy mi lesz a régi hűtőpultok sorsa, az igazgató elmondta, hogy azokat Nagyvárad többi piacai között osztják szét: kettő már biztosan a Széles utcai (Decebal) piacra kerül, a többi pedig a nagypiacra és oda, ahol még szükség lesz azokra.

Sükösd T. Krisztina