Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Későn hajráztak a pályiak: A Román Kupa után a Szuperkupa is Harangmezőé lett

Először írt ki mérkőzést a Bihar Megyei Labdarúgó-egyesület (BMLE) a megyei Szuperkupa elhódításáért. Az első osztály bajnoka, a Hegyközpályi Kinder és a Román Kupa megyei szakaszának győztese, a Harangmezői FC a Bodola Gyula Stadionban mérte össze erejét a 2013–2014-es idény első hivatalos találkozóján.

 

A múlt hetet uraló kánikula után üdítően hatott a csapatokra és a közel félezer nézőre, hogy borús időben került sor a mérkőzésre. Egyik csapaton sem volt érezhető az idény eleji forma, a kifogástalan állapotú játéktéren nagy elszántsággal küzdöttek a futballisták. A labdát a pályiak birtokolták többet, ám a gólszerzés a harangmezőieknek sikerült: Fărcuţa parádés lövéssel emlékeztette rá a nézőket, miért is tartották pár éve még a Bihar FC egyik nagy reménységének. A túloldalon minden próbálkozás elakadt az önfeláldozó harangmezői védelmen, s amikor már a játékosok és Barabás kapus is tehetetlen volt, akkor a kapufa állta útját a pályiak góljának. A térfélcserét követően nagyobb fokozatra kapcsolt a Kinder, ám egy gyors ellentámadás végén Agiurgioaiei növelte a kupagyőztes előnyét, azt követően, hogy Gheţe kapus bravúrral védte a kapura küldött labdát, ám a kipattanóra szemfülesen érkező harangmezői csatár nem hibázott (2–0). A meccs hajrája izgalmas lett, miután a pályiak csapatkapitánya, Kiss Ervin fejjel talált az ellenfél kapujába (2–1) csatártársa, Emil Popa beadását követően, ám az egyenlítés nem sikerült a bajnoknak. A foci íratlan törvényei ismét érvényesültek, bizonyítva: nem elég szervezetten játszani (Muzsnay Zsolt edző kézjegyét nem lehetett nem észrevenni a pályiak játékában) a győzelemhez gólokat is kell lőni.

Alig két hónap leforgása alatt a Harangmezőiek két trófeát emelhettek a magasba. A Szuperkupát Jenei Imre mesteredző adta át a győztes csapat kapitányának, majd a harangmezői futballisták egymás után emelték magasba a serleget. Holnap 17.30 órától újabb feladat vár a bihari község csapatára, amely Pankotát fogadja a Román Kupa harmadik fordulójában.

Boros Péter

Keson 2

A Szuperkupa-győztes harangmezői csapat