Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Késik a Fekete Sas passzázsának átadása

A közel tíz hónapja felújítás alatt álló nagyváradi Fekete Sas-palota passzázsának bejáratai még mindig le vannak zárva a járókelők előtt, annak ellenére, hogy az eredeti szerződés szerint már június 15-én át kellett volna adniuk a felújított részeket. A margittai Marconst építkezési vállalat múlt év szeptemberében kezdett hozzá az összesen 2,5 millió lej értékű felújításhoz, s immár öt napja késik az átadással.

Kesik (1)

A munkafázisok során eleinte részlegesen, az utóbbi két hónapban pedig teljes egészében lezárták a passzázst, aminek következtében a Fekete Sas-palotában működő RMDSZ-székház és a diákszervezet is ki kellett költözzön, a passzázsban üzemelő kereskedelmi egységek vezetői pedig arra kényszerültek hogy ideiglenesen beszüntessék tevékenységüket. Csak a Szent László tér felőli főbejáratnál levő bárok tudták kihelyezni teraszaikat a meleg idő beálltával.

Mint azt Dumitru Sim, a városháza európai uniós finanszírozású projektjeinek kommunikációs felelőse lapunknak elmondta, a munkálatok jelenleg az utolsó utáni fázisban vannak, s már tényleg csak az utolsó simítások, illetve egy-két kiigazítás vár még elvégzésre. Ezekhez tartozik például a kivilágítás is. A passzázs mozaikpadlójának két oldalán ugyanis spot-lámpákat helyeznek el, s megvilágítják a festettüveg-boltozatot is. A kivitelező cég e hét péntekéig ígérte az átadást.

Szombati-Gille Tamás