Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Késett első útján a modernizált vagon

Az Állami Vasúttársaság (CFR) kolozsvári szindikátusa saját, tagdíjakból összegyűjtött pénzén, európai szabványoknak megfelelően felújított egy vasúti vagont, hogy megmutassák: lehet ilyet is (#SePoate), illetve, hogy legalább abban az egy kocsiban a hazai utazóközönség is élvezhesse a nyugati átlagkomfortot, az állami vállalat azonban képtelen volt biztosítani a menetrend betartását és a vagon első útján egy óra késéssel érkezett Nagyváradra.

kesett elso 1

A menetrend szerint kedden reggel 7.50-kor kellett volna megérkeznie a váradi vasútállomásra az 1741-es számú Bukarest–Szatmár Inter-Regio járatnak, amely a kívül-belül modernizált vasúti kocsit is szállította. A vonat azonban alig 8.50-kor futott be az állomásra, holott semmilyen balesetet vagy időjárási viszontagságot nem jelentettek a kérdéses útvonalon.

A CFR Griviţa Műhelyében felújított vasúti kocsit megtisztították, kívülről lefestették és a #SePoate hashtaggel látták el annak jeléül, hogy szerelvénypark megújítása igenis lehetséges, ha van ilyen irányú szándék.

kesett elso 2

A vagon belsejét teljesen felújították. Jelenleg 84 férőhelyes, egyéni fotelekkel, új kárpitozással és minden utazás után cserélhető és mosható üléshuzatokkal. Az utazóknak van helyük, ahol kinyújtóztathatják lábaikat és van csomagtartó a nagyméretű bőröndök tárolására. A vagonban van ugyanakkor légkondicionáló, Wi-Fi elérhetőség, az állomásokat és a vonat haladását jelző képernyők, hangosítás, a mellékhelyiség pedig össze sem hasonlítható azzal a mizériával, amelyhez a romániai utazóközönség hozzászokott.  A vagonban a jegykezelő mellett utaskísérők (stewardok) állnak az utasok rendelkezésére.

Marius Munteanu kolozsvári szindikátusvezető elmondta: szeptemberben indították el a #SePoate hashtaggel jelölt kampányt, melynek keretében a vasúti kocsi felújítása mellett szeretnének kétmillió aláírást is összegyűjteni annak érdekében, hogy a politikum megértse, és befektetéssel lehetővé tegye a civilizált utasszállítás alapfeltételeit. Eddig 600 000 aláírás gyűlt össze – mondta el Munteanu, aki azt is elárulta, hogy a vagon felújítása mintegy 5000 euróba került. A kezdeményezés ötlete a szakszervezettől származott és a vállalat vezetősége maximálisan támogatta azt.

Sz. G. T.