Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Kerülték az építőipari állásajánlatokat

Sikeresnek bizonyult az iskolát és egyetemet végzetteknek tartott pénteki állásbörze Nagyváradon, amelyet minden év őszén szervez meg a Bihar Megyei Munkaerő-elhelyező Ügynökség.

kerultek

A Szakszervezetek Művelődési Házában helyet kapó eseményen már a kora reggeli órákban nagy volt az érdeklődés, és bár frissen végzetteknek szólt a rendezvény, sok középkorú, sőt betegnyugdíjas is megpróbált állást találni. Adrian Morar, az ügynökség aligazgatója a helyszínen jó hírként közölte, hogy az utolsó pillanatban még három cég jelezte a részvételi szándékát, így összesen 39 munkáltató várta az álláskeresőket pénteken a 486 betöltendő munkahellyel, ezekből 93 felsőfokú tanulmányt végzetteknek (többnyire mérnököknek) szólt. Mint megírtuk, a legtöbb munkahelyet a fém- és építkezési iparban, az elektromos alkatrészgyártásban és a műszaki építészmérnöki helyeken kínálták, de kerestek ruhakészítőket, marósokat, biztosítási tanácsadókat és alkatrész-összeszerelőket is. Érdekességképpen Morar a börze végén elmondta, hogy az építkezési munkákat kínáló cégnél senki nem jelentkezett, viszont nagy volt az érdeklődés a számítógéppel kapcsolatos állásokra, és többen leadták önéletrajzukat az elektromos alkatrészgyártásban érdekelt cégnél is.

Mint az aligazgató a börze végén összegezte, az adatbázisukban szereplő fiataloknak alig a harmada ment el a börzére, tehát a 800 érdeklődőből csak 500 volt frissen végzett diák, a részvevők közül pedig 350 munkakereső lett újabb állásinterjúra visszahívva. Hogy közülük hánynak sikerül elhelyezkednie, azt csak egy hónap múlva tudja az ügynökség összegezni.

Sükösd T. Krisztina