Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Kerítésépítés és parcellabővítés a temetőben

Mintegy négyszáz méteren újul meg a nagyváradi Rulikowski temető város felé néző kerítése, ugyanakkor egy öthektáros parcellával is bővül a sírkert – tudtuk meg tegnap Liviu Andricától, a Nagyváradi Közterület-kezelő Zrt. (ADP) igazgatójától.

Igencsak esedékes volt már a temető elavult betonkerítésének legalább a város felé néző szakaszát felváltani egy korszerűbb, s egyben a város sírkertjéhez is méltóbb külsejű téglaépítménnyel, mondta Andrica.

Kerites 1

A helyszínen járva tapasztalhattuk, hogy a legnagyobb kánikula ellenére is jó ütemben folynak a munkálatok. A kivitelező Stilmar építőcég maroknyi csapata kézi erővel rakja gondosan, tégláról téglára az új kerítést, melynek a temető bejáratától balra fekvő, rövidebb része már el is készült. Ugyanakkor munkagépekkel ássák és egyengetik a főkapu jobboldalán lévő, az Európa lakópark felé vezető temető-határszakasz mentén az új alapokat.

A várhatóan szeptemberben befejeződő munkálatok végén összesen 405 méter hosszú, két és fél méter magas, megújult téglakerítés határolja majd az említett északi temetőszakaszt.

Kerites 2

A bontási és építési költségeket, 225 ezer lejt az ADP saját forrásaiból állja. Andrica hangsúlyozta azt is, hogy a városi önkormányzattól egy vasat sem kaptak a munkálatokra.

További újdonság, hogy a temető bejáratától balra fekvő út mentén egy öthektáros területen bővíteni fogják a sírkertet. Ez sajnos szintén időszerű, mert a Rulikowski temető lassan tényleg megtelt. A bővítés és az említett terület felparcellázása leghamarabb két hónap múlva kezdődhet el, mondta Andrica, mivel előzetesen mentőásatásokat kell folytatni a helyszínen.

Tóth Gábor