Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Keresik az év tanárát

A Közösségért Alapítvány idén is jelöléseket vár a kiosztandó 2014-es év mentora címre. „Szeretnénk a közvélemény figyelmét azokra a tanárokra, edzőkre, mentorokra irányítani, akik fiatal tehetségeket fedeztek fel, egyengették első lépéseiket és odaadásukkal, lelkesedésükkel számottevően hozzájárultak a fiatal tehetségek kibontakoztatásához. Azokat a tanítókat, tanárokat, edzőket, mentorokat keressük, akik tudták és tudják motiválni a tehetséges gyermekeket, felkészítik őket a versenyekre és folyamatosan keresik a lehetőségeket a fejlesztésükre. Olyan személyeket, akik egész generációkat vezettek a siker felé, de akiknek ezidáig rejtve maradt a tevékenysége és nem részesültek sem megfelelő társadalmi, sem anyagi elismerésben” – fogalmazott közleményében a Közösségért Alapítvány.

A 2011-es év díjazottjai (Fotó: Bíró István)

A 2011-es év díjazottjai (Fotó: Bíró István)

Az év mentora címért önjelöléssel, vagy egy csoport jelöltjeként szállhat versenybe valaki. Azok, akik szeretnék a figyelmet legkedvesebb tanárukra, edzőjükre irányítani, be kell küldjék a jelölt személy adatait (nevét, elérhetőségét, valamint az intézmény nevét, ahol kifejti tevékenységét), ugyanakkor csatolniuk kell egy leírást az illető karrierjének kiemelkedő pontjairól, valamint a tanítványai által elért legfontosabb eredményekről. A jelöltetéssel kapcsolatos részletesebb információkat a pentrucomunitate.ro weboldalon találhatnak az érdeklődők. A győztesek fejenként 8000 lejjel és egy trófeával gazdagodnak majd. A jelöléseket december 31-ig lehet leadni.  Megjegyzendő ugyanakkor, hogy három évvel ezelőtt egy Bihar megyei személy, Rend Erzsébet, a margittai Horváth János Elméleti Líceum fizikatanára nyerte el az év mentora díjat.

Sz. G. T.