Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Keresik a Körösbe esett férfit

Tegnap kezdték újra keresni azt az embert, aki múlt héten tűnt el a Sebes-Körös jege alatt. A szerdai tragikus esetről Eltűnt egy ember a Körösben címmel tudósítottunk csütörtöki lapszámunkban. Az áldozatot szemtanúk szerint a víz a befagyott folyó jege alá sodorta, és aznap hiába is keresték a helyszínre riasztott katasztrófavédelmiek.

keresik

Hétfőn a Garasos-híd és a Szent László-híd közötti szakaszt „fésülték” át a Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Felügyelőség (ISU) speciális csapatai. Búvárok merültek alá – ők a folyó közepét 2–3 méteres mélységben vizsgálták át –, illetve gumicsónakkal a part mentén csáklyákkal ellenőrizték a folyó medrét, hátha fennakadt az eltűnt személy teste egy kiugró ágon, gyökéren, sziklán.

keresik 2

Camelia Roşca, az ISU szóvivője is a helyszínen volt, aki elmondta, hogy a Körös e szakaszának tüzetes átvizsgálása legalább öt órát vesz igénybe. Miközben keresték az eltűnt személyt, egyre több kíváncsiskodó gyűlt össze a parton. Egyiküktől, a közeli újságosbódé árusától megtudtuk, hogy szemtanúja volt a balesetnek. „Én már csak azt láttam, hogy a vízben az áldozat hasra fordult teste előtt úszik egy kalap, majd eltűnik a test a befagyott folyó jege alatt” – emlékezett vissza, hozzátéve, hogy állítólag madarakat etetett, és megcsúszott, úgy esett a folyóba. Arra is kíváncsiak voltunk, hogy nem jelentettek-e aznap vagy másnap eltűnt személyt a Bihar megyei rendőrségen. Alina Dinu rendőrségi szóvivő kérdésünkre elmondta, hogy érkezett hozzájuk csütörtökön egy bejelentés, melyben egy idősebb férfi eltűnését jelezték, ám a család nem szeretne sajtónyilvánosságot. Egyelőre tehát nem tudni, hogy van-e összefüggés a két eset között.

keresik 3

Tegnap lapzártánkig nem volt eredményes a vízbefúlt személy keresése. Amint bővebb információink lesznek, visszatérünk a témára.

Sükösd T. Krisztina