Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Kerékpárok bérelhetők Nagyszalontán

Napjainkban a kerékpározás egyre népszerűbb közlekedési forma. A helyi közlekedésben az autós közlekedéshez viszonyítva számos előnnyel rendelkezik. Ennek eredményeként a nagyobb városokban már nem hagyják figyelmen kívül a növekvő kerékpáros forgalmat, hanem megteremtik számukra a szükséges feltételeket. Mindezeket mérlegelve Nagyszalonta is lépéseket tett annak érdekében, hogy a helybéliek és a turisták számára is a biztonságos biciklizéshez nélkülözhetetlen infrastruktúrát építsenek ki.,

Pályázati forrásból városunkban immár bicikliút-hálózat valósult meg, valamint kerékpár-kölcsönzési szolgáltatás is igénybe vehető. A városvezetésnek köszönhetően a városba érkezőknek lehetőségük nyílik arra, hogy két keréken járják körbe a hajdúvárost, valamint a helyi lakosok is ügyeik intézéseihez szintén igénybe vehetik a bérelhető bicikliket.

A kerékpárok bárki számára elérhetők az önkormányzat által üzemeltetett turisztikai Info-Pontnál minden nap 10–16 óra között. Jelenleg két kerékpár áll az érdeklődök rendelkezésére, de amennyiben szükség lesz rá, újabb kettővel bővítik majd a kínálatot. A kölcsönözhető kétkerekűek jellegzetessége, hogy a hátsó sárhányójuk szép kivitelezésű turisztikai szimbólummal van felszerelve. A kényelmesebb használat érdekében két típusú, méretű bicikli közül választhatunk. A kölcsönzés feltétele személyi igazolvány, valamint egy szerződés, amit a bérlőnek kell aláírnia, amelyben vállalja, hogy épségben visszahozza a járművet, ellenkező esetben annak értékét (500 lejt) ki kell fizetnie. A kerékpárok bérbe vehetők egész napra (10–16 óra között), ennek díja felnőtteknek 5 lej, diákok, egyetemisták, nyugdíjasok számára 3 lej, valamint bérelhető két órára is, ennek díja 3 lej felnőtteknek, kedvezményezetteknek 2,5 lej.

Koók Csilla

berelheto