Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Képmanipuláció felsőfokon

László Hajnalka képzőművész digitális fotómanipuláció eszközeivel készült alkotásaiból nyílt egyéni tárlat pénteken a váradi Partiumi Keresztény Egyetem (PKE) emeleti előcsarnokában. A rendezvényt annak a kiállítás-sorozatnak a részeként szervezték, amely a PKE képzőművészeti szakán végzett művészeket hivatott bemutatni, népszerűsíteni, a Partiumi Magyar Művelődési Céh (PMMC) és a művészeti tanszék közös szervezésében.

kepmanipulacio 1

Az egybegyűlteket Horváth István, a PMMC vezetője köszöntötte, aki nyitóbeszédében megjegyezte: a városnak szüksége volna egy korszerű művészeti galériára, amely megfelelő kiállítási teret biztosít a képzőművészeknek. A kiállított 15 alkotást Kányádi Iréne művészettörténész, egyetemi tanár méltatta, aki rámutatott, hogy a René Magritte festményeinek képvilágát idéző alkotások szürreális hatását az adja, hogy reális dolgokat teljesen szokatlan módon kapcsolnak össze.

Az egyszerűségükben elgondolkodtató alkotásoknak ugyanakkor szerves részét képezik a címek is, amelyek egyrészt megerősítik a képek mondanivalóját, másrészt sajátos szójátékok révén új dimenziókat is adnak a képeknek. A kiállítás április 26-ig megtekinthető.

Sz. G. T.